Şevkan: Hastaneler doludur, yoğun bakımlar yetmeyecektir – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Şevkan: Hastaneler doludur, yoğun bakımlar yetmeyecektir

Şevkan: Hastaneler doludur, yoğun bakımlar yetmeyecektir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2020 Pazar - 16:38Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi - 13:25
Şevkan: Hastaneler doludur, yoğun bakımlar yetmeyecektir

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde artan coronavirüs vakaları nedeniyle eline mikrofonu alan Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, merkezi ses sistemiyle vatandaşlara “Hastaneler doludur, yoğun bakımlar yetmeyecektir. 15 gün evlerimizden çıkmayalım” çağrısında bulundu.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, ilçede coronavirüs salgını ve ölüm vakalarının artması üzerine bu kez vatandaşlara belediye hoparlöründen seslendi. Yaptığı çağrının 56 mahallede yaşayan Acıpayamlılara olduğunu belirten Şevkan, “Beni belediye başkanınız olarak değil, bir hekim olarak dinleyiniz lütfen. Salgın korkutucu ve tehlikeli boyutlara hızla gelmektedir. Daha da korkutucu sonuçlar yaşamamak için lütfen bizi can kulağıyla dinleyiniz” dedi.

“HASTANELER DOLU, PERSONEL YORGUN”

Hastalığın her yaştan kişiyi etkilediğini vurgulayan Şevkan, “Salgın ilimizde ve ilçemizde ürkütücü sonuçlara doğru hızla gelmektedir. Hastanelerimiz doludur, yatak kalmamıştır neredeyse. Yoğun bakımlar yetmeyecektir. Sağlık çalışanlarımız da hasta ve yorgundur. Ne hastanelerde ne de sahada personel yetmemektedir, yetmesi de mümkün değildir. Solunum cihazına bağlanan hastalarımız bile bir süre acillerde beklemektedirler. Bugün için çok ciddi bir karar alınırsa mevcut bulaşmış hastalarımız bile iki ay içinde ancak bitirilebilir. Ölümler de tabiki bu oranda artacaktır. Eğer tez zamanda ciddi tedbirler almazsak, ölümler hepimizin canını daha çok yakacaktır. Canlarımız yanmasın artık. Bu hastalık sadece yaşlılarımızı etkilemiyor. çocuk ve gençlerimizden de zor durumda olanlar vardır. Kalp, akciğer, beyini de tutabilmektedir. Ani kal krizleri ve felçler meydana gelmektedir” diye konuştu.

“15 GÜN EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN” ÇAĞRISI

Vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyaran Şevkan, “salgına karşı çare bizdedir, çare elimizdedir. Maske, mesafe ve temizlik olmazsa olmaz altın kurallardır. 15 gün evlerimizden çıkmayalım. Pazar yeri ve marketlerde alışveriş için uzun kalmayalım. Zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarına binmeyiniz. Kahvehane, kafe ve benzeri yerler açık olsa bile oralarda oturmayınız” ifadelerini kullandı.