İstanbul depremi için büyük hazırlık planında Denizli de var – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İstanbul depremi için büyük hazırlık planında...

İstanbul depremi için büyük hazırlık planında Denizli de var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2021 Pazartesi - 16:52Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi - 17:29
İstanbul depremi için büyük hazırlık planında Denizli de var

İstanbul’da 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmesi durumunda neler yapılacağı ve tahliyeye ilişkin planlamalar yapıldı. Bu planlarda İstanbullular’ın tahliye edileceği 18 il belirlendi. Bu illerden birisi de Denizli olacak.

İstanbul’da büyük bir deprem yaşanacağı gündemden düşmez ve tarihiyle ilgili çeşitli tahminler yürütülürken, hazırlıklar 7,5 büyüklüğünde bir depreme göre yapıldı. TRT Haber'den Merve Güneş’in haberine göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak için İstanbul açıklarında tahliye gemileri bekleyecek. Hava, kara ve demir yolunun da kullanılması tahliye için kullanılması planlanıyor. Bunun için de tüm hazırlıklar tamam.

23 ADET TAHLİYE ALANI BULUNUYOR

Denizden yapılacak tahliyeler için 6 nokta belirlendi. Vatandaşlar araçlarla bu noktalara taşınacak, ardından gemilerle İstanbul dışına çıkarılacak. Adalar için de iskele ve 5 kapak atma alanı belirlendi. Bunlar, Sirkeci Feribot İskelesi, Yenikapı Deniz Otobüs Terminali, Pendik Hızlı Feribot İskelesi, İstinye İskelesi, Harem Feribot İskelesi ve Zeytinburnu Zeyport Liman İşletmeleri.

İstanbulluları kent dışına demiryoluyla çıkarmak için de 3 tahliye noktası belirlendi. Bunlar, Yeşilköy, Halkalı ve Tuzla Tren İstasyonları.

Tahliye sürecinde karayolları da önemli bir rol oynayacak. Esenler, Alibeyköy, Samandıra ve Harem Otogarları deprem sonrası için acil çıkış terminalleri olacak

Havayolu tahliye için İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı kullanılacak.

İSTANBUL’DAN TAHLİYESİ YAPILACAK KİŞİLER NEREYE GÖNDERİLECEK?

Destek iller iki grup olarak belirlendi. İlk etapta depremzedeler; Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Samsun ve Kayseri’ye tahliye edilecek. İsteyenler de memleketlerine gönderilecek.

İhtiyaca bağlı ikinci grup destek il olarak belirlenen Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum ve Erzincan’a da depremzedeler sevk edilebilecek.