Çoban: Amaçları 1 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarını engellemek – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çoban: Amaçları 1 Mayıs ve 23...

Çoban: Amaçları 1 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarını engellemek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2021 Perşembe - 14:18Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe - 14:47
Çoban: Amaçları 1 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarını engellemek

Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Denizli Valiliğinin pandemi önlemleri kapsamında kapalı ve açık yer toplantıları ile benzeri etkinlikleri yasaklamasını “Amaçları 1 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarını engellemek” yorumuyla eleştirdi.

Sol Parti İl Başkanı Orhun Çoban, yazılı açıklamasında pandemi gerekçe gösterilerek partilerin siyasi çalışmalarını engellemenin demokrasi ile bağdaşır yanı yoktur olmadığını ifade etti. “Amacınız, işçi sınıfının 1 Mayıs’ını ve çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutlanmasını engellemek ise çabanız beyhude” diyen Çoban, şunları kaydetti:

“Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ‘Valilik ve Kaymakamlık Makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç, ilimiz genelinde umuma açık veya kapalı yerler ile park-bahçe, mabetlerde, genel yollar ve kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile bunların eklentilerinde yapılacak olan miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, çelenk sunma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılması 14 Nisan 2021 günü saat 00.01’den 13 Mayıs 2021 günü saat 23.59’a kadar 30 gün süre ile yasaklanmıştır’ denildi. Bu yasaklamayı, pandemiyi bahane ederek toplumsal muhalefeti bastırmanın bir aracı olarak değerlendiriyoruz.

Denizli Valisi’ne soruyoruz: Bildiri dağıtmak, afiş asmak ve imza toplamak pandeminin yayılmasına nasıl engel olacak? Valiliğin uygun olan etkinlikler hangileri olacak? 128 milyar nerede? İstanbul Sözleşmesi Bizimdir pankartlarının asılması virüsü nasıl yaygınlaştırıyor? Her şey apaçık ortada. İktidar her şeyi yapacak virüs yayılmayacak, toplumsal muhalefet yaparsa virüs yayılacak. Bunun anlaşılır bir tarafı yoktur. Bu yasakların amacı işçi sınıfının birlik dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı ve çocukların bayramı 23 Nisan’ı kutlattırmamaktır. Bu çabalarınız beyhudedir. İşçiler bulundukları her alanda 1 Mayıs’ı kutlamasını yapacaktır.”