Simülasyon araçla kaza anını yaşadılar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Simülasyon araçla kaza anını yaşadılar

Simülasyon araçla kaza anını yaşadılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mart 2021 Pazartesi - 14:18Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi - 21:21
Simülasyon araçla kaza anını yaşadılar

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nca çocuklara ve sürücülere yönelik trafik eğitimi verildi. Eğitimde trafik kuralları ve emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı’nca, trafik kazalarındaki can ve mal kaybını azaltmak oluşturulan Mobil Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon ile çocuklar ile sürücülere eğitim düzenlendi. Eğitime katılan miniklere trafik kuralları ve emniyet kemerinin önemini anlatan çizgi film izlettirildi. Yaya geçinde kimin öncelikli olduğunu ve kırmızı ışığın önemi anlatıldığı eğitimin ardından çocuklar, simülasyon araca bindirilerek ters dönen araçta emniyet kemerinin önemi gösterildi.

Yapılan tatbikat ve eğitimlerden sonra çocuklar, kuralların bir kez daha önemini anladıklarını belirtirerek araç içerinde mutlaka emniyet kemerlerini takacaklarını ifade etti.

“SANKİ GERÇEK BİR KAZADAYMIŞIM GİBİ HİSSETTİM”

Emniyet Kemeri Simülasyon aracına binen Öğretmen Hüsamettin Karaçolak, bir an gerçek kazadaymış gibi hissettiğini aktardı. Karaçolak,  “Hem öğrencilere hem de bize de farkındalık oldu. Sanki gerçek bir kazadaymışım gibi hissettim. Emniyet kemerinin önemini kavramış olduk. İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyorum” diye konuştu.  (İHA)