Denizli’nin Çal İlçesi’ndeki kapalı cezaevinde yangın çıktı. Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular ile onların yakınlarına korkulu anlar yaşatan yangın nedeniyle cezaevi geçici olarak boşaltıldı.
Çal’ın Hüseyinler Mahallesi’nde Çivril Caddesi üzerinde bulunan Çal Cezaevi’nde, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Cezaevinin çatısından önce dumanlar, daha sonrada alevler yükselmeye başladı.
Yapılan ihbarla cezaevine itfaiye ekipleri sevk edilirken, jandarma ve polis ekipleri de cezaevi çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yangına bomlu araçlarla müdahale eden itfaiye, alevleri kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sırasında 2 kişinin dumandan etkilendiği bildirildi.
Cezaevinin çatı kısmında hasar oluşması üzerine güvenlik gerekçesiyle cezaevini geçici olarak boşaltıldı.