Şen: Denizli, termal kür merkezinin ülkemizdeki öncüsü olmalı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. Şen: Denizli, termal kür merkezinin ülkemizdeki...

Şen: Denizli, termal kür merkezinin ülkemizdeki öncüsü olmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2021 Çarşamba - 12:09Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba - 20:56
Şen: Denizli, termal kür merkezinin ülkemizdeki öncüsü olmalı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’nin termal kür merkezi konusunda ülkemizin öncü kenti olması gerektiğini belirtti.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Karahayıt ve Pamukkale bölgesine yakın tam teşekküllü bir hastanenin hizmete alınamamasının potansiyel sağlık turizmi hareketinin önünde engel teşkil ettiğini, Denizli’yi sağlık turizminde marka yapabilmek için bölgemizde verilen sağlık ve termal hizmetlerinin kanıta dayalı şekilde tanıtımı gerektiğini yıllardır söylediklerini anımsattı.

Pamukkale Üniversitesinin Karahayıt’taki hastanesinin yakında hizmete gireceğini, ancak kür merkezi konusundaki amaca ulaşmak için bazı hatırlatmalarda bulunmak istediklerini aktaran Şen, şöyle devam etti:

Öncelikle Üniversitemizin vereceği tedavi hizmetlerinin kamu hastanesi kimliği altında değil, Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Yönetmeliği esasları çerçevesinde üretilmesi gerekmektedir. Bu yönetmelik çerçevesinde gerçekleşecek hizmet üretimi ile ülkemizin farklı termal bölgelerinde zarar eden FTR Hastaneleri modelinden uzaklaşılabilecek ve yurt dışından tedavi hastaları getirme imkanı kat be kat artacaktır. Açılacak olan hastanenin kamu hastanesi sıfatı ile hizmet vermesi, Pamukkale’de göreceli bir hareket yaratacak olsa da bu kamu hastanesi etrafında oluşacak ekonomik model, mevcut kamu hastaneleri etrafında gelişen ekonomik modelden farklı olmayacaktır. Bu model, bunca yıldır yaratılmaya çalışılan kür kenti hedefine ve bölge turizmine olumsuz yansıyacaktır.”

Üniversitenin Pamukkale özelinde üreteceği hizmetleri paydaşları kaplıca ruhsatlı termal oteller ile birlikte yürütmesi gerektiğini kaydeden Şen, “Kaplıca otellerinin turistlere kendi olanakları çerçevesinde, üniversitenin tedavi protokollerini destekleyici yapıda hizmet verebilmesi imkanı sağlanmalıdır. Kaplıca otellerinin kendi imkan ve tanıtımları ile yurt dışından ve yurt içinden hasta getirebilmesi için, üniversitenin bu kaplıca otellerinden gelecek hastalara tedavi verme garantisi sağlanmalıdır. Yapılacak bilimsel çalışmalarla elde edilecek tedavi etkinliği sonuçları, bölgenin yurt içi ve dışında pazarlanabilmesi için şeffaflıkla paylaşılmalıdır. Özellikle yurt dışı fuarlarda tedavi imkanlarının tanıtımı için Üniversitenin kaplıca otellerinin yanında yer alması, fuarlara destek vermesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

Şen, Pamukkale’nin kalkınmasının sadece kamu hizmeti vermekle değil nitelikli kaplıca hizmeti sunmakla mümkün olacağını, bunun da termal suyun tedavi edici özelliği ile kaplıca otellerinin şimdiye kadar biriktirdikleri deneyimin üniversitenin bilimsel ve araştırmacı yaklaşımıyla birleşmesinin sağlayacağı yeni sinerji ile mümkün olacağını sözlerine ekledi.