Pekdemir, FETÖ Davası’nda Angola yatırımını anlattı – D20Haber
13.05.2025, Salı
13 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. FETÖ-PDY
  6. /
  7. Pekdemir, FETÖ Davası’nda Angola yatırımını anlattı

Pekdemir, FETÖ Davası’nda Angola yatırımını anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2017 Cuma - 13:01Güncelleme: 5 Mayıs 2017 Cuma - 13:01
Pekdemir, FETÖ Davası’nda Angola yatırımını anlattı

FETÖ/PDY'nin işadamları yapılanmasıyla ilgili açılan ikinci davanın sanıklarından Faruk Pekdemir, Angola yatırımlarını "su ve ev kiraları yüksekti, şirket kurup yatırım yaptık" sözleriyle savundu.

Aile şirketinde dış ticaret işlerinden sorumlu yönetici olarak görev yaptığını belirten Pekdemir, DİAD’a bir dönem üye olduğunu, daha sonra istifa ettiğini, yönetimde görev almadığını, FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu için 15 Temmuz sonrası KHK ile kapatılan Adrenalin Derneği’nin bir aktivitesine katıldığını söyledi.

1 MİLYON TL’YE KURAN KURSU

Aile olarak Acıpayam’ın Alaaddin Mahallesi’ne 1 milyon liraya kuran kursu yaptırıp Diyanet İşleri Başkanlığına devrettiklerini anlatan Faruk Pekdemir, buraya yardımlarını daha sonra da sürdürdüklerini, ayrıca Dokuzkavaklar ve Karşıyaka mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerine ve Suriyeli göçmenlere de yardım sağladıklarını, iddianamede yer alan yardım konularının bunlar olduğunu kaydetti.

ANGOLA YATIRIMLARI

Savunmasında önemli bir yer tutan Angola yatırımlarını da anlatan Pekdemir, “Angola yatırımı örgüt yatırımı gibi anlaşılmıştır. Biz oraya ticari olarak yatırım yaptık. Karlık Madran isimli şu şirketimiz vardı. Ancak kirli sular listesinde sehven yer aldığı için zarar etmeye başladık. Satma girişimi sonuçsuz kalınca yurt dışına taşıma kararı aldık. İstanbul’da düzenlenen Angola’da yatırım toplantısına katıldım. Angolalı katılımcı, ülkesinde içme suyu ve ev kiralarının yüksek olduğunu söyledi. Bunun üzerine su fabrikasını oraya taşıyabileceğimizi düşünerek araştırma yapmak amacıyla Angola’ya gittim” dedi.

“10 ORTAKLI ŞİRKET KURDUK “

Yatırım için 20 bin metrekare arsa bulduğunu, ancak doğrudan alma imkanı olmadığından ve ticari şirket kurmayla ilgili prosedürleri aşmak için Ticari Ateşe Faruk Cömert’in yönlendirmesiyle Praktica Limiteda şirketiyle bağlantı kurduklarını anlatan Pekdemir, şöyle devam etti:

Haberin DevamıReklam




“Angola’daki araştırma gezisinden döndüğümde konuyu Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin ve oğlu Mehmet Serin’e aktardım. Ortak olmaya karar verdiler. İlk kez yurt dışına yatırım yapacağımızdan riski ortaklarla azaltmak istedik. Daha sonra ortaklar arasına kardeşim Hasan Hüseyin, kayınpederi Mustafa Bağcı, Erdem Aydın, Özkan Atik ve Metin Aktürk de katıldı. 10 ortakla 1 milyon dolar sermayeli Okyanus isimli şirket kuruldu. Şirket merkezi de Aynes gösterildi.”

“ANGOLA’DA ŞİRKET ALDIK”

Faruk Pekdemir, kurulan şirket ile Angola’da Gigangola isimli şirketi satın alarak yatırım için aranan prosedürü aştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yönetim Kurulu Başkanlığını Nevzat Serin’in yaptığı şirket ile 2 bin 700 metrekare alanda inşaata başlattık. Bu ülkeye 9 defa gidip 120 gün kaldım. 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda oradaydım. Bu operasyona dahil edileceğimi beklemiyordum, tutuklanmalarına nedeniyle şaşkınım. Pekdemir Ailesi olarak terör örgütüyle ilişkimiz de iltisaklımız da yoktur.”

KISALTMA NOTLAR SORULDU

Bu arada mahkeme başkanı, evinde bulunan notlardaki kısaltmaları sordu. Faruk Pekdemir, AK’nin yeni doğan çocuk için kesilen kurban, AD’nin adak, VCP’nin vacip, NFL’nin nafile HSS’nin dana hissesi, KYN’nin koyun hissesi anlamına geldiğini söyledi.

Şirket yöneticisi olarak bunlara nasıl zaman ayırabildiği sorusuna ise, “inançlarımız gereği yeni araç aldığımızda ve çocuğumuz doğduğunda kurban keseriz” yanıtını verdi.