2021 umutların tazelendiği yıl olsun – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 2021 umutların tazelendiği yıl olsun

2021 umutların tazelendiği yıl olsun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Aralık 2020 Perşembe - 19:49Güncelleme: 1 Ocak 2021 Cuma - 01:06
2021 umutların tazelendiği yıl olsun

Coronavirüs salgını, ekonomik kriz ve benzeri sorunlar nedeniyle zor bir yıl olan 2020’yi uğurlarken, Denizli prokolü de yayımladığı mesajlarla 2021’in umutların tazelendiği yıl olmasını diledi.

Koca bir yılın neredeyse 10 ayını coronavirüs salgınıyla mücadele ederek geçirdik. Kimilerimizin yakınları yaşamını yitirdi, kimilerimizin yakınları hastalanıp hastanelerde tedavi görüp sağlığına kavuştu. Ama salgın hepimizin hayatında izler bıraktı. İşte böyle bir yılı geride bırakırken, Denizli protokolü de yeni yıla ilişkin dileklerini mesajlarıyla paylaştı.

ATİK: UMUDUMUZU KORUMAKTAYIZ

Vali Ali Fuat Atik, yeni yıl mesajında, “Gerek ülkemiz gerekse dünya için önemli gelişmelere ve salgın hastalıklara sahne olan, sağlığımızın ne büyük bir hazine olduğunu anlamamızı sağlayan 2020 yılını acı, tatlı hatıraları ve kazanımlarıyla geride bırakıyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“Bizler, geçmişimizde savaşlar, krizler, salgın hastalıklar gibi toplumsal sıkıntılarla boğuşmuş; yılmadan, umutsuzluğa düşmeden, zorlukların üstesinden gelmesini bilmiş bir milletiz. Bugün yaşadığımız sıkıntılı süreçte salgın hastalıkla mücadele etmekte ve uyguladığımız tedbirlerle onu yenme umudumuzu korumaktayız. 2020 yılı, sağlığın, birlik ve beraberliğin, kurallara uymanın önemini bizlere öğretmesi açısından önemliydi. Bu bağlamda emek harcayan başta sağlık çalışanlarımıza, her kademedeki kamu personelimize ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2021 yılının ülkemiz, milletimiz, ilimiz ve bütün insanlık için sağlık, mutluluk, barış, huzur ve umut dolu bir yıl olmasını temenni eder; tüm Denizli halkının yeni yılını kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım.”

ZOLAN: EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞACAĞIMIZ YIL OLSUN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni yıl mesajında, 2021 yılının güzelliklere vesile olmasını diledi. "Yeni yılın Denizlimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum" diyen Zolan, şöyle devam etti:

"2021yılı başta Denizlimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirsin. İnşallah yeni yıl, pandeminin sona erdiği, özgürce kucaklaşabileceğimiz, sağlığın, huzurun ve mutluluğun hakim olduğu, el ele, gönül gönüle Denizlimiz ve ülkemiz için çalışacağımız bir yıl olsun. Yeni yılda da Denizli'nin daha mutlu, huzurlu ve refah içinde olması için gece gündüz gayret edeceğiz. Yeni yılda umutsuz, ümitsiz hiçbir insanımız kalmasın, hastalıklar, terör, savaş, afet ve felaketler olmasın. Çocuklarımızın ölmediği, hastalıkların kökünün kazındığı bir yıl olsun istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Allah'ım yolumuzu açık etsin, bizleri ferah ve esenliğe kavuştursun. Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılının hayırlara vesile olmasını diler, şehrimize, insanlarımıza, ülkemize güzellikler getirmesini temenni ederim. Tüm hemşerilerimin ve milletimizin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum."

İLHAN: TOPLUMSAL BARIŞIN SAĞLANDIĞI BİR YIL OLSUN

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yeni yıl açıklamasında, 2020’nin zorlu geçen bir yıl olduğunu vurguladı. Yeni yılda, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgının bir an önce bitmesini, deprem, sel gibi felaketlerin son bulmasını, ekonomik, kişisel, sosyal ve barolarla ilgili tüm sorunlarımızın bitmesini dileyen İlhan, şöyle dedi:

“Artık yepyeni umutlarla yeni bir yılı karşılıyoruz. 2021 yılının sağlığımızın yerinde olduğu, hepimizin keyif aldığı, tüm beklentilerimizin gerçekleştiği güzelliklerle dolu bir yıl olmasını istiyoruz. 2021 yılı Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, hukuk güvenliğinin sağlandığı, hak ve özgürlüklerin korunduğu, adil yargılanma ve savunma hakkının üstün tutulduğu, ekonomik ve sosyal olarak geliştiğimiz, hukuksal sıkıntıların çözüme ulaştığı, meslek sorunlarımızın azaldığı, toplumsal barışın sağlandığı bir yıl olmasını ümit ediyoruz. 2021 yılının daha sağlıklı, daha adaletli, hiçbir konuda endişe duymadığımız bir yıl olması umuduyla, tüm meslektaşlarımızın ve ulusumuzun yeni yılını kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.”

DOĞAN: YIL YENİ UMUTLAR DEMEKTİR

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 2020’de salgın nedeniyle yaşanan zorluklara rağmen Merkezefendi için birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerini, 2021 yılında da çalışmalara aynı şekilde devam edeceklerini belirtti. Doğan, devamla şunları kaydetti:

“Sevinçleriyle, hüzünleriyle tüm dünyamız için zorlu bir yıl olan, bu yüzden geri dönüp baktığımızda belki de buruk anılarla hatırlayacağımız 2020'yi geride bıraktık. Her yıl yeni umutlar, yeni başlangıçlar demektir. Yeni umutlarla, güzel dileklerle yeni bir yıla "Merhaba" diyoruz. Pandemi sürecinin yaşatmış olduğu zorlu yılda hemşehrilerimizin, esnafımızın ve gençlerimizin her an yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Salgının yaratmış olduğu zorluklara rağmen gerek yapısal gerek sosyal projeler olmak üzere ilçemizin vizyonu ve hemşerilerimizin huzuru noktasında birçok önemli projemizi hayata geçirdik. Merkezefendi Belediyesi olarak 2021 yılının Merkezefendimiz ve siz değerli hemşehrilerimiz için güzel bir yıl olması için durmadan ve yorulmadan çalışmaya, projelerimizi bir bir gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Dilerim ki 2021 yılı hepimize güzelliklerin, sevginin, saygının, kardeşliğin paylaşıldığı, sağlıklı, güzel günler getirsin. Başta Merkezefendili hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.”

GÜNGÖR: ARAMIZA SOSYAL MESAFE KOYMADIĞIMIZ YIL OLSUN

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, yeni yıl açıklamasında, 2021 yılının tüm insanlık için güzelliklere vesile olmasını dünyayı saran salgının biran evvel son bulmasını diledi.

2020’nin ülkemiz ve tüm dünya için çok zor bir yıl olduğuna dikkat çeken Güngör, “Dünyanı saran salgını, insanınızın özverisi sayesinde kontrollü ve başarılı bir şekilde atlatmaya devam ediyoruz.
Bu süreç içerisinde öncelikle fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı ve devletimizin kurmuş olduğu Vefa Sosyal Destek Gruplarına tek tek teşekkür ediyorum. El ele, gönül gönüle vererek beraber bunların üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Geçmişte bunların örneğini fazlasıyla yaşadık. Bu zorlu günlerde gördük ki bu aziz millete bir ve diri olduğu müddetçe aşamayacak hiçbir zorluk yok. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın bütün hemşehrilerimizin aileleri ve sevdikleriyle sağlık, afiyet, mutluluklar içerisinde geçireceği ve bir an evvel tüm dünyayı saran salgının son bulmasını ve 2021 yılının eski günlerde olduğu gibi, gönülden sarıldığımız selamlaşabildiğimiz rahat rahat Denizlili hemşehrilerimizle bir araya gelebildiğimiz, aramıza sosyal mesafeyi koymadığımız sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: ÇOK ZOR BİR YIL OLDU

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2020'nin çok zor bir yıl olduğunu, ancak CHP'li belediyelerin tüm engellemelere rağmen vatandaşların dertlerine derman olmaya devam ettiğini ifade etti. Çavuşoğlu’nun yeni yıl açıklaması şöyle:

"2020, tüm dünya ve ülkemiz ve Denizli için çok zor bir yıl oldu. Milletimiz, bir yandan COVID-19 salgınıyla mücadele ederken, bir yandan da siyasi iktidarın kötü yönetiminden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kaldı. 2020 yılında daha da yoksullaşan halkımız, adeta can ve geçim derdi arasına sıkıştırıldı. CHP'li belediyeler, yıl boyunca, yoksulluk içinde canıyla mücadele eden vatandaşlarımıza nefes olabilmek için var gücüyle çalıştı. Bir yandan asli görevlerini yerine getiren belediyelerimiz, bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olabilmek için imkanlarını seferber etti. Belediyelerimiz bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşa ayni ve nakdi yardımda bulundu. Belediyelerimiz yeni yılda da yeni projelerle vatandaşın dertlerine derman olmaya devam edecek. Bu vesileyle yeni yılın, Denizlimize, ülkemize ve dünyaya sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum."

ERDOĞAN: BİR ARADA DAHA GÜÇLÜYÜZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, oda üyelerinin ve Denizlililerin yeni yılını kutladı. “Bizler gerek üretici, gerekse tüketici olarak her birimiz kopmaz bir zincirin halkalarıyız. Bir arada daha güçlüyüz. Şimdi yeni bir yılın başındayız. 2021’e, hep beraber daha iyiye ve güzele ulaşmak azmi ve heyecanıyla başlıyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güzel hayaller, büyük hedefler, iyi planlar ve yeni umutlar ile başladığımız bir yılı daha acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Tüm dünya, ne yazık ki planlamaları ve alışkanlıkları değiştiren hiç beklenmedik bir küresel salgınla 2020’yi tamamladı. Denizli Ticaret Odası olarak, 2020’de yıllık ortalamamızın da üstüne çıktık, binden fazla yeni üye kazandık. 19 bin üyeye çok yaklaştık. Yıl içinde korona virüs nedeniyle bazı kısıtlamalar getirildi. Fakat, Denizli Ticaret Odası ve iş dünyası olarak, akılcı bir planlama, verimli ve sistematik çalışmayla, geride kalan yılı en iyi şekilde değerlendirdik. Bu sayede şehrimizde çarklar durmadı, işletmelerimiz ve ekonomimiz yol aldı. Sektörlerimiz her şeye rağmen çalıştı ve üretti. Denizli Ticaret Odası üyelerimiz ile Denizli iş dünyamız, takdire şayan bir performans sergiledi. Sahiplerinden idarecilerine ve tüm çalışanlarına kadar her bir işletmemize, duyarlılıklarından ve eşsiz çabalarından dolayı, Denizli adına tek tek teşekkür ediyor, hepsini üstün gayretlerinden dolayı kutluyorum. 2021’e hep beraber daha iyiye ve güzele ulaşmak azmi ve heyecanıyla başlıyoruz. Birlikte yürüyeceğimiz bu yolda, başta sağlık, mutluluk ve huzur getiren, her şeyin gönlünüzce olduğu bir sene geçirmemizi diliyorum, yeni yılınızı kutluyorum.”