İl Hıfzıssıhha Meclisi karar aldı, STK’ya olan yasak AK Parti’ye neden yok sorusu geldi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İl Hıfzıssıhha Meclisi karar aldı, STK’ya...

İl Hıfzıssıhha Meclisi karar aldı, STK’ya olan yasak AK Parti’ye neden yok sorusu geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2020 Cuma - 17:32Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma - 17:32
İl Hıfzıssıhha Meclisi karar aldı, STK’ya olan yasak AK Parti’ye neden yok sorusu geldi

İçişleri Bakanlığının ek genelgesinin ardından Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin genel kurul ve etkinliklerini 2 ay yasaklayan karar aldı. Bu kararın ardından gözler AK Parti ve Denizli Barosuna çevrildi. Baro başkanı Müjdat İlhan, “Hıfzıssıhha kurullarının kararı seçim kurullarını bağlamaz” açıklamasını yaparken, “Coronavirüs bulaşacağı gerekçesiyle STK’larla ilgili yasak kararı veriliyorsa, virüs AK Parti’nin kongrelerinde bulaşmıyor mu?” diye sordu.

İl Hıfzıssıhha Meclisi, İçişleri Bakanlığının bugün valiliklere gönderdiği “ Koronavirüs Ek Tedbirler” konulu yazının ardından toplandı. Toplantıda, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda alınan kararda, mevsimsel etkilerin de göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden itibaren sivil toplum kuruluşları ile Tabip Odası, barolar, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Şoförler Odası gibi meslek odalarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, birlikler ve kooperatiflerin genel kurulları ile düzenleyecekleri etkinliklerin iki ay süre ile yasaklandığı belirtildi.

GÖZLER BARO VE AK PARTİ’YE ÇEVRİLDİ

Bu kararın ardından gözler genel kurula hazırlanan Denizli Barosu ile hafta sonunda Pamukkale ve Merkezefendi kongrelerini yapacak AK Parti’ye çevrildi. AK Parti’den kongrelerin ertelendiğine ilişkin bir açıklama şu ana kadar yapılmadı.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ise, “genel kurulu erteleyecek misiniz?” sorusu üzerine “Henüz Denizli Barosu Başkanlığına gelen resmi bir yazı yok. Hıfzıssıhha kurullarının kararı seçim kurullarını bağlamaz. Biz, genel kurul için seçim kurulundan izin aldık. Seçim kurulları da bu konuda YSK’nın alacağı kararı bekliyor” açıklamasını yaptı.

AK Parti’nin devam eden kongrelerine de değinen İlhan, “Erteleme gerekçesi coronavirüs olarak gösteriliyor. Coronavirüs bulaşacağı gerekçesiyle STK’larla ilgili yasak kararı veriliyorsa, virüs AK Parti’nin kongrelerinde bulaşmıyor mu? Hafta sonundaki kongreleri neden ertelenmiyor” diye sordu.