Öğrencilerin tepkisi PAÜ yönetimine geri adım attırdı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrencilerin tepkisi PAÜ yönetimine geri adım...

Öğrencilerin tepkisi PAÜ yönetimine geri adım attırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2020 Perşembe - 10:10Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe - 10:10
Öğrencilerin tepkisi PAÜ yönetimine geri adım attırdı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosunun, uzaktan eğitimde, interaktif canlı derslere katılma zorunluluğu kararı tepki çekti. Senato ikinci bir kararla derslerin tekrarını izleme yolu açıldı.

PAÜ Senatosu, uzaktan eğitimle ilgili “Yeni eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu kararla uygulanacak olan eğitimde dijital dönüşüm sürecinde, özellikle derslerin pekiştirilmesi önem arz etmektedir. Bu doğrultuda, öğrenciler ile akademisyenlerin bir araya geldiği canlı derslerde, interaktif uygulamalar ile dersin pekiştirilmesinin esas alınması nedeniyle öğrencilerimizin canlı derslere katılması zorunlu olup canlı ders kayıtları daha sonra izlenemeyecektir” kararı almıştı.

Bu kararın açıklanmasıyla birlikte, PAÜ yönetimi öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Öğrenciler, sosyal medyadan “dersleri çakışabileceğini, internet ve donanım sıkıntısı yaşayabileceklerini” dile getirerek, kayıtların tekrar izlenebilmesini istemişti.

Bu tepkinin ardından PAÜ Senatosu, ikinci bir karar aldı. Buna göre, canlı derslere katılmayan öğrencilerin  mazeret bildirmeleri durumunda derslerin tekrarının izleyebilecek. PAÜ Senatosu kararı şöyle: