Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 11 sağlık tesisinde Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla stantlar kurularak, ücretsiz şeker, tansiyon ölçümleri yapıldı ve sağlıkla ilgili konularda bilgilendirmeler yapıldı.
Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında, sağlıklı yaşam bilincine yönelik faaliyetler gerçekleştirildi. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde hafta nedeniyle sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına stantlar kuruldu. Bu stantlarda hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı. Ayrıca stantta görevli diyetisyen, diyabet eğitim hemşireleri ve sağlık çalışanları, sağlıklı beslenme, hastalık riskleri ve stresin insan sağlığına zararları yönünde bilgilendirmede bulundu.
Denizli Devlet Hastanesi’nde kurulan standı ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, stantta ölçüm yaptıran vatandaşlarla sohbet ederek, hastalıklardan korunmada ve sağlıklı bir birey olarak kişinin hayatını sürdürmesinde bu ölçümlerin önemine dikkat çekti.
Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir tema belirlendiğini, bu yılın temasının “depresyon” olduğunu ifade eden Öztürk, “Depresyon, kişinin daha önce zevk aldığı etkinliklerden zevk alamaması, ilgi kaybı, isteksizlik, kendini değersiz hissetme, karamsarlık, umutsuzluk ve bazen de ölüm düşünceleri ile seyreden, tedavi gerektiren psikiyatrik bir tablodur. Bakanlığımızın da bu yıl üzerinde durduğu gibi ‘sağlığınız için stresten uzak durun’ çağrısını yapıyoruz” dedi.