Büyükşehir’den deprem ve yangın tatbikatı – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den deprem ve yangın tatbikatı

Büyükşehir’den deprem ve yangın tatbikatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2017 Salı - 15:34Güncelleme: 11 Nisan 2017 Salı - 15:34
Büyükşehir’den deprem ve yangın tatbikatı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin nefes kesen tatbikatı. Yangın ve deprem tatbikatında yerde yatanları görenler, bir anda gerçekmiş hissine kapıldı. Bunun bir tatbikat olduğunu öğrenince de rahat nefes aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Ulaşım A.Ş. Otobüs Bakım ve Depolama Sahası’nda düzenlenen tatbikatta, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şubesi tarafından personele yangın ve deprem eğitimi verildi.

Eğitimde, personel depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, deprem öncesi hazırlıkları, yanma, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgilendirildi.

GERÇEĞİ ARATMADI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de görevli tüm çalışanların bulunduğu geniş katılımlı tatbikat siren seslerinin duyulmasıyla birlikte başladı. Bina kısa sürede boşaltılırken, yaralı kurtarma tatbikatı da gerçekleştirildi.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahalenin nasıl gerçekleştirileceği konusunda da uygulamalı eğitim verildi.