Denizli’de altın ile 100 çeşit maden aramasına izin verecek ihale 31 Ağustos’ta – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de altın ile 100 çeşit maden...

Denizli’de altın ile 100 çeşit maden aramasına izin verecek ihale 31 Ağustos’ta

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ağustos 2020 Salı - 11:15Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı - 11:15
Denizli’de altın ile 100 çeşit maden aramasına izin verecek ihale 31 Ağustos’ta

Denizli’nin 4 ilçesinde başta altın ve gümüş olmak üzere 100 çeşit maden araması için açılan ihale 31 Ağustos Pazartesi günü yapılacak.

Türkiye genelinde 766 saha, 6592 sayılı kanunla değişik 3213 sayılı Maden Kanunu hükümleri uyarınca ihale yoluyla maden aramaları için ihaleye çıkarıldı. İhale gerçekleştiğinde Tavas, Kale, Çal ve Çameli’de binlerce hektar alan altından gümüşe çeşitli maden aramalarına açılacak.

4. GRUPTAKİ MADENLER

Denizli’deki sahalara 4. grup olarak gösterildi. Buna göre, ihaleyi kazanan şirketler 11 sahada altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenler ile linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100’e yakın endüstriyel hammaddenin aramasını yapmaya hak kazanacak.

TAVAS’TA 7 SAHA İLE ÖNE ÇIKIYOR

31 Ağustos Pazartesi günü saat 09.30’da Ankara’da Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilecek ihalede Tavas 7 saha ile öne çıkıyor. İlçenin maden aramalarına açılacak sahaları şöyle:

-Ulukent ve Baharlar mahalleleri arasında kalan bölge
-Kızılca ve Ovacık mahalleleri arasında kalan saha.
-Nikfer ile Acıpayam'ın Mevlütler mahalleleri arasında kalan alan.
-Nikfer ve Ovacık mahalleleri arasında bulunan yer
-Nikfer Mahallesi yakınlarındaki saha.
-Pınarlık Mahallesi yakınlarında kalan bölge
-Pınarlar mahallesi yakınlarındaki yer.

ÇAL’DA 2 YER İHALE EDİLECEK

Çal'da altın aramasına açılan sahalardan birisi Çakırlar, Ortaköy, Bahadınlar, Çal Kuyucak ve Bekilli'nin Çoğaşlı mahalleleri arasında kalıyor. Diğeri de Karapınar, Çakırlar ve Belevi arasında kalan bir saha.

ÇAMELİ VE KALE’DEKİ SAHALAR

Altın aramalarına açılacak diğer iki ilçe ise Çameli ve Kale. Çameli'de Gürsu, Sofular, Elmalı ve Taşçılar mahalleleri arasında kalan bölge ile Kale’de Demirciler Mahallesi yakınlarında kalan saha, altın aramaları için ihale edilecek.

TEPKİLER BULDAN’DAKİ İHALEYİ ERTELETTİ

Öte yandan, başta altın olmak üzere 100 dolayında madenin aramasına açılacak sahalardan birisi de Buldan’daydı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü yakınlarındaki sahanın ihalesi gelen tepkiler üzerine ertelendi.