Denizli’nin üzüm ve şarap üretimiyle ünlü ilçesi Çal, bu alanda tanıtım atağına geçmeye hazırlanıyor. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, İstanbul’da “Şarap Tadım Günleri” düzenleyeceklerini açıkladı.
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ürettiği şaraplar ile İngiltere’deki bir yarışmada Avrupa ikinciliği ve özel ödül alan Erdel Şarapları’na kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Akcan, başarılarından dolayı firma yetkilileri Hüseyin Kuzu ile Ümit Barış Kuzu’yu kutladı.
Çal ve Bekilli’de yılda 30 bin ton şarap üretildiğini, bunun da Türkiye’deki üretimin yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Akcan, “Kalite ve markalaşmada önemli yol kat eden Çal’da şarap turizmi için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da ‘Çal Şarabı Tadım Günleri’ düzenleyeceğiz. Çal Garası markasıyla firmalarımızın şaraplarını dünyaca ünlü şarap tadımcıları tadacak. Hedefimiz 2-3 yıl içinde şarap turizminde çok önemli yol kat etmek. Çal’daki firmalarımız öncelikle şarap tadım merkezi kurmalıdır” dedi.
Akcan, Çal’ı tanıtacak faaliyetlere önem verdiklerini, Türkiye’de düzenlenecek 2018 Dünya Güzellik Yarışması’na katılacak finalistleri Çal’a davet ettiklerini sözlerine ekledi.