Denizli Avdan Platformu, çevre nöbetine devam edecek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Denizli Avdan Platformu, çevre nöbetine devam...

Denizli Avdan Platformu, çevre nöbetine devam edecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2020 Cuma - 18:15Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma - 18:15
Denizli Avdan Platformu, çevre nöbetine devam edecek

Denizli’nin Tavas ilçesinde kurulmak istenen Avdan Termik Santrali’ne karşı örgütlü mücadele için oluşturulan Avdan Platformu, bundan sonraki süreçte çevre duyarlılığını artırmak üzere faaliyetlerine devam edecek.

Avdan Platformu bileşenleri, Dünya Çevre Günü dolayısıyla termik santral ile haftalardır konuşulan Avdan Mahallesi’ne giderek basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Cüneyt Zeytinci, projesi iptal edilen termik santralin konumu itibariyle Denizli, Aydın ve Muğla’da geniş bir alanda çevre felaketine yol açacağını, bölgeye karabasan gibi çökeceğini belirtti.

BİLİMSEL RAPORLAR HAZIRLANDI

Termik santralin ÇED sürecinin coronavirüs dönemine denk getirildiğine işaret eden Zeytinci, “Bütün sosyal olumsuzluklara rağmen Avdan Platformunu oluşturduk. Avdan Muhtarımız, TMMOB’ye bağlı meslek odalarının temsilcileri, tabiplerimiz, hukukçularımız, ziraat odalarının yöneticileri, bölge insanını temsil eden vakıfların temsilcileri, doğa ve çevre gönüllüleri ve gazetecilerden oluşan platform, toplamda 110 sayfayı aşan 9 ayrı bilimsel rapor hazırladı. Bu raporlardan oluşan kitapçık, ülkemizin her yerindeki termik santral girişimlerine karşı her zaman bir başvuru kaynağı olarak kullanılabilecek değerdedir” dedi.

ÇED sürecinin sonlandırılması için çaba gösteren herkese teşekkür eden Zeytinci, termik santral girişiminin yeniden gündeme getirilmesi olasılığının devam ettiği uyarısında bulundu. Zeytinci, “Bundan sonra Avdan Platformu, çevre ile ilgili sorunlara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecek. Bölgede ortaya çıkabilecek başka ekoloji ve çevre sorunları için Avdan ismiyle sembol haline gelen platform bileşenleriyle birlikte doğa ve çevre nöbeti tutmaya devam edecektir. Bundan sonra da Termik santral yapılmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

İLHAN: GEVŞEMEDEN MÜCADELEYE DEVAM

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ise, yerel halkın konuyu sahiplenmesinin önemine vurgu yaparak, “Biliyoruz ki yerel halk sahip çıkmazsa mücadele sonuçsuz kalıyor. Bu nedenle Avdan halkına teşekkür ediyoruz. Sadece burada ÇED ile ilgili verilmiş bir karar var. Maden arama vs gibi ruhsatları devam ediyor. Gevşemeden mücadeleye devam edeceğinize inanıyor her zaman sizlerin yanında olacağımızı belirtiyorum” ifadelerini kullandı.