Denizli’nin Pamukkale ilçesinde eğitim-öğretim veren Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğretmenleri, coronavirüsle mücadelede ihtiyaç duyulan ürünlerin üretimi için eğitim kurumunu adeta fabrikaya dönüştürdü. Öğretmenler, gönüllü olarak yaptıkları çalışmayla yüz koruyucu siperlik üretimini başlattı.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, coronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarına katkıda bulunmak üzere, eğitime ara verilen meslek liselerini maske ve yüz siperliği üretimi için harekete geçti. Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümünde görevli 5 öğretmen, gönüllülük esasına dayalı olarak yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.
İlk etapta 3 boytlu yazıcılarla başlayan üretim, lazer kesimle otmasyon teknikleri kullanılarak seri hale getirildi. 24 saat vardiyalı çalışma yöntemiyle günlük 200 üretim gerçekleştilen okulda üretilen ürünler, sağlık kuruluşlarından büyük rağbet görüyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüz İbrahim Ertan Aktaş başta olmak üzere, alan öğretmenlerimizi bu zor günlerde yaptıkları fedakarca çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.Çalışmaları toplumun tüm kesimlerinin hem takdirini topladı hem de dikkati mesleki eğitime çekti. Böylelikle Mesleki eğitim veren liselerin kara gün dostu olduğunu herkese gösterdiler. Meslek liseleri yeniliklerle birlikte gelişen ve değişen üretim koşullarına en hızlı adapte olabilen kurumların başında gelmektedir” dedi.