Vali Hasan Karahan’dan 65 yaş ve üzerindekilere “önce uyarı, sonra para cezası” uyarısı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Hasan Karahan’dan 65 yaş ve...

Vali Hasan Karahan’dan 65 yaş ve üzerindekilere “önce uyarı, sonra para cezası” uyarısı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2020 Pazar - 14:33Güncelleme: 22 Mart 2020 Pazar - 15:33
Vali Hasan Karahan’dan 65 yaş ve üzerindekilere “önce uyarı, sonra para cezası” uyarısı

Denizli Valisi Hasan Karahan, coronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzerindekilere uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak vatandaşlara “önce uyarı yapılacak, ihlali sürdürenlere para cezası uygulanacak” uyarısında bulundu.

Vali Hasan Karahan, D20haber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’a 65 yaş ve üzerindekilere getirilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yaptı. Karahan, gece saat 24.00’ten itibaren 65 yaş ve üzerindekiler için sokağa çıkma yasağının başladığını anımsatarak, “Yakınları vasıtasıyla taleplerini giderme imkanı olmayan vatandaşlarımız 112, 155 ve 156 numaralı telefonları arayıp yardım isteyebilecek. Buralardaki görevlilerimiz de kendilerine yardımcı olacak” dedi.

3 BİN 150 TL PARA CEZASI UYGULANABİLECEK

“Sokağa çıkma yasağına uymayanlara bir müeyyide uygulanacak mı?” sorusuna Vali Karahan, “Görevlilerimiz öncelikle uyarıda bulunacak. Buna rağmen sokağa çıkmakta ısrarcı olanlara para cezası uygulanacak. Bu ceza 3 bin 150 liraya kadar çıkabilecek” yanıtını verdi.

KARAHAN, GENÇLERE DE ÇAĞRI YAPTI

Vali Hasan Karahan, coronavirüsün sadece yaşlıları değil gençleri de etkilediğinin unutulmaması gerektiği uyarısını yaparak, “Virüsün hızla yayılmasını tek önlemi evde kalıp, izole olmak. Uyarıyı yaparken ‘yaşlılara evde kalın, gençlere sokağı doldurun’ demiyoruz. Gençlerin de sokağa çıkması doğru değil. Gençlerin ‘bize bir şey olmaz’ şeklindeki davranışları da gelecekte kendileri için sağlık sorunu yaratabilir” diye konuştu.