Belediye otobüslerinde kadınlar ve kız öğrencilere özel uygulama – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Belediye otobüslerinde kadınlar ve kız öğrencilere...

Belediye otobüslerinde kadınlar ve kız öğrencilere özel uygulama

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2019 Pazartesi - 21:31Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe - 23:50
Belediye otobüslerinde kadınlar ve kız öğrencilere özel uygulama

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’den kadınlara ve kız öğrencilere özel uygulama. Şehir içi ulaşımda belediye otobüslerinden yararlanan kadın yolcular ile kız öğrenciler, talep etmeleri durumunda durak haricinde de araçtan inebilecek.

Kadınlar için iş çıkışı, kız öğrenciler için ise okul sonrası etüt, spor, sosyal ve kültürel kurslar gibi programlar nedeniyle akşam belli bir saatten sonra eve dönüşlerinde güvenli bir ortamın sağlanması büyük önem taşıyor. Bunun başında da ulaşım geliyor.

Toplu ulaşım araçlarından olan belediye otobüsleri de yoğun olarak kullanılıyor. Ancak otobüslerin durak harici yolcu almadığı ve indirmediği de bilinen bir uygulama. Bu da evine uzak noktada inmek istemeyenler için tedirginlik yaratıyor.

KADINLAR VE KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN KURALDA ESNEKLİK

Oysa Ulaşım A.Ş’nin bu konuda pek bilinmeyen bir uygulaması olduğunu, ulaşımda belediye otobüslerini kullanan kadınlar ve kız öğrenciler için akşamları “durak harici durulmaz” kuralında esneklik olduğunu öğrendik.

Uygulamaya göre, kadınlar ve kız öğrencilerin akşam saat 21.00’den sonra durak haricinde inme hakkı bulunuyor. Yolcunun bu isteğini araç sürücüsüne ilettiğinde o noktada inebileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bir problem yaşanması ve sürücünün bu talebi yerine getirmemesi durumunda yolcunun araç plakasını, hat numarasını ve saatini Ulaşım A.Ş.’ye bildirebileceğini ifade etti.