Denizli protokolünden 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajları – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden 10 Kasım Atatürk’ü anma...

Denizli protokolünden 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2019 Pazar - 02:33Güncelleme: 10 Kasım 2019 Pazar - 02:33
Denizli protokolünden 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajları

Denizli protokolü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Büyük Önder Atatürk’ün askeri dehası ve devlet adamlığı ile gerçekleştirdiği devrimlere vurgu yapılan mesajlarda şöyle denildi:


KARAHAN: ATATÜRK, TÜM DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYETTİR

Vali Hasan Karahan, yayımladığı mesajda, 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığımızı belirterek, şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimlerinin yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kısa hayatına büyük işler sığdırmıştır. Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacağız. 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde bizlere düşen en önemli görev, bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde azami gayretle çalışmak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmektir.”

KARACA: ATATÜRK SAYESİNDE BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 10 Kasım mesajında, “Ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde özlemle, şükranla ve minnetle anıyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Varlığımızı borçlu olduğumuz Cumhuriyetin ilanıyla ve gerçekleştirdiği devrimlerle tüm dünyaya örnek kurtuluş mücadelemizi taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüleri, kararlılığı ve liderliği sayesindedir ki bugün bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. Bağımsızlık ateşini yüreğinde taşıyan ulusumuzun hiç kimsenin boyunduruğuna girmesine izin vermeyen Atatürk’ün bugüne olduğu kadar geleceğe de güvenle bakmamızı sağlayan eşsiz liderliğinin önemi bugün her zamankinden daha çok öne çıkıyor. Atatürk'ün harcını bağımsızlık bilinci ve milli egemenliğe kayıtsız bağlılıkla kardığı Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ve kuruluş değerleri, geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma görevini sürdürüyor. Cesareti, kararlılığı, öngörüleri, dünyaya örnek kişiliği, kurduğu devletin rejimini Cumhuriyetle taçlandırma başarısıyla dünyanın kabul ettiği bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

ZOLAN: ATATÜRK’Ü ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü yayımladığı mesajda "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz" dedi.

Türk milletinin Anadolu'da yeniden doğuşuna önderlik yaparak bağımsızlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla andıklarını belirten Zolan, sözlerine şunları ilave etti:

“Aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ilerisine taşıma gayesi ile çalışıyoruz. O ülkemizin ve necip milletimizin her zaman hak ettiği değeri görmesi için son nefesine dek çalışmış, canı pahasına yarınlarımız için mücadele etmiştir. Sadece milletimize değil, başka milletlerce de rol model kabul edilmiş ve adı, tarihe altın harflerle kazınmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı bu yolda her geçen gün gelişen ve büyüyen ülkemiz ile Cumhuriyetimizi dünya durdukça baki kılmak için gayret etmeye devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımızın uğruna canını, kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz."

DOĞAN: DEVRİMLERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81.yıldönümü dolayısıyla yaptığa açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üzerinden tam 81 yıl geçti. Bu kadar zaman geçmesine rağmen Atatürk ilke ve devrimleri, bizlerin yolunu hala daha ilk günkü gibi aydınlatıyor. Atatürk, savaşlardaki askeri dehası, devlet adamlığı, devrimciliği, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma isteği, kısacası Türkiye Cumhuriyeti için yaptıkları ile sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada takdir gören bir liderdir. Onun bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyete ve demokrasiye her zaman sahip çıkacağız. Cumhuriyeti yaşatma ve ülkemizi daha ileriye götürme mücadelesini sürdüreceğiz. Bu ülke ve millet için neler yaptığını hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dünya tarihinin en önemli insanlarından biridir. Ülkemizin geleceği ‘Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünü söyleyen Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılıktan geçmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümünde Atamızı, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

ÖRKİ: ATATÜRK ADI SİLİNMEYECEK BİR DÜNYA LİDERİDİR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Ökri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. O’nun mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Atatürk, sadece Türk milleti olarak bizlerin değil tüm dünyanın saygıyla yâd ettiği, büyük bir devlet adamı idi. Türk milletini bağımsızlık, özgürlük yolunda yol gösterici olmasıyla değil, kişiliğiyle de örnek bir insan olmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk, adı silinmeyecek bir dünya lideridir.”

FİLİZ: BUGÜN ATATÜRK'Ü ANLAMA VE YAŞATMA GÜNÜDÜR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 81'inci ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Atatürk'ün düşüncelerini ve hedeflerini anlama ve yaşatma günüdür. Atatürk’ün, şehitlerimizin ve gazilerimizin bize miras bıraktığı eserleri alıp üzerlerine neler koyabildik, ne kadar ileriye götürebildik buna bakmamız gerekir. Elbette ki bu mirası daha yüksek konumlara çıkarmak en büyük hedefimizdir. Büyük bir vizyon ve misyon insanı olan Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkarak ona olan sevgimizi ancak ve ancak ondan öğrendiklerimizi hayata geçirerek gösterebiliriz. O günün şartlarında büyük fikir ve eylemleriyle, ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ideallerine bugün başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşlarımız sayesinde her zamankinden çok daha yakınız. İnsanlarımızın yaşam standartlarını yükselterek, birlik ve beraberliği sağlam temellere oturtarak, özgürlük ve temel hakların savunulmasına önem vererek ülkemizde huzur ortamının oluşmasını ve bu minvalde büyüyen bir Türkiye'nin temellerini inşa etmeye devam ediyoruz.”

AKBABA: 10 KASIM ESERLERİNİ GELECEĞE TAŞIMA AZMİMİZİ YİNELEDİĞİMİZ GÜNDÜR

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Atatürk’ün mücadeleyle geçen hayatının dünya halklarının ortak mücadelesine örnek olduğunu vurguladı. "CHP olarak en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması ve çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi için var gücümüzle çalışacağız" diyen Akbaba, şöyle devam etti:

“.Atatürk'ün ilke ve devrimleri, bölgemizde ve dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık tutmakta; daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halklar, Atatürk'ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir. Bugün bağımsızlığımızı yok etmek, milletimizin sahip olduğu egemenliği türlü yollarla gasp ederek, egemenliği eline almak, özgürlüğü yok ederek kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar hedeflerine asla ulaşamayacak, halkımızın çelik iradesi karşısında hezimete uğrayacaklardır. 10 Kasım, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Atatürk'ün fikir ve ideallerinin ışığında, onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla, Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyorum.”

AKGÜN: YAPTIKLARI İÇİN O’NA MİNNETTARIZ

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, sözlerine şunları ilave etti:

“10 Kasım; Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan, O'nun fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günüdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlatıp İzmir’de büyük zaferlerle sonuçlandırdığı İstiklal Savaşımızla; tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin ebediyen bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. İleri görüşlülüğünün bir tezahürü olan fikirleriyle ve başta Cumhuriyetimizin kuruluşu olmak üzere, gerçekleştirdiği inkılâplarla modern dünyanın sunduğu tüm imkânlardan yararlanmamızı sağlamıştır. Bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecek, güç verecektir. Milletimizin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkları için O’na minnettarız. Dünya var oldukça Türk Milleti O’nu kalbinin derinliklerinde sevmeye ve hayatın her alanında yaşatmaya devam edecektir.”

YILMAZ: TÜRKİYE’Yİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesi veren kahramanlarımızın emperyalizme karşı ortaya koydukları hedefler ve kararlılık; bugün içerisinde milletimize karşı kurulan oyunları karşılıksız bırakma adına bir tarihi hatırlatmadır” diyerek, şunları kaydetti:

“Milletçe tarihi iyi anlayarak ve tarihten ders çıkararak, büyük Türkiye’yi inşa etmek, en üst seviyeye çıkartmak en büyük hedefimizdir. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetimizi gençliğimize emanet etmiştir. Bu emanetin muhafaza edilmesi: Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, amaçlarına sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak ve ülkemizin daha kalkınmış seviyelere taşınması ile mümkün olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizdeki milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan bir millet olmayı hedef göstermiş, halkımızı da bu ideal etrafında yekvücut kılmıştır. Aziz milletimiz, her şart altında Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, kadim devletimiz bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde varlığını sürdürecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 81.yılında minnet ve şükranla anıyorum. Bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarına bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.”