Büyükşehir ve Tavas’tan Kazım Arslan’a vefa – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir ve Tavas’tan Kazım Arslan’a vefa

Büyükşehir ve Tavas’tan Kazım Arslan’a vefa

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2019 Perşembe - 14:44Güncelleme: 19 Eylül 2019 Perşembe - 14:44
Büyükşehir ve Tavas’tan Kazım Arslan’a vefa

Haziran ayında vefat eden CHP Milletvekili Kazım Arslan’ın ismi, doğum yeri Tavas’ın Solmaz Mahallesi’ndeki bir caddeye verildi.

Tavas Belediye Meclisi, 7 Ağustos’taki toplantısında Solmaz Mahallesi’nde bir caddeye Kazım Arslan isminin verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Tavas Belediye Meclisi’nin 114 sayılı bu kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunuldu. Büyükşehir Meclisi de eylül ayı toplantıları ikinci birleşiminde Solmaz’daki Yavuz Caddesi’neKazım Arslan isminin verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oybirliği ile alınan kararın ardından yaptığı konuşmada, Denizli ve Türkiye'ye hizmet edenlerin her zaman saygı, minnet ve şükranla anılacağını belirtti. Zolan, “Çok değerli milletvekilimiz Kazım Arslan Bey'in vefatı bizi derinden üzdü. Kendisi Denizlimize, Tavas’ımıza ve ülkemize birçok katkıda bulunmuştur. Tabi ki şehrimize ve ülkemize hizmet eden şahsiyetlerin, değerlerin isimlerinin yaşatılması, geleceğe aktarılması için cadde, sokak veya değişik mekanlara isim verilmesi önemli” dedi.