En fazla canımız trafik kazalarında yanıyor. Ölümler, yaralanmalar, işgücü kayıpları ve milyarlarla ifade edilen maddi zararlar; hız, dikkatsizlik, acelecilik ve karayollarında tehlikeye davetiye çıkaran taşımacılık nedeniyle yaşanıyor. İşte sözünü ettiğimiz tehlikeye bir örnek. Dev mermer blokları taşıyor bu kamyon. Ya önlem?
Denizli Trafik ve Yol Yardımlaşma Grubu’nda paylaşılan bir fotoğraf, dikkatimizi çekti bu sabah. Paylaşan üye, fotoğrafın çekildiği yer olarak Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’ni yazmış. Bir kamyon yol alıyor, taşıdığı yük ise dev mermer blokları. Ancak kasanın üç tarafı da açık. Mermer blokları bağlı değil. Görüldüğü kadarıyla arka bölümde kaymaması için kullanılan bir kalas var.
Peki, bu bloklar kayıp yola düşebilir mi? O anda bir aracın geldiğini düşünün! Ya da bir araç, kamyonu geçmek istediği sırada blokların onun üzerine düştüğünü göz önüne getirin! Kısacası nereden bakarsanız bakın “bir şey olmaz” düşüncesiyle yapılan tehlike dolu bir taşımacılık.