Hacı adaylarına eğitim semineri – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Hacı adaylarına eğitim semineri

Hacı adaylarına eğitim semineri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2019 Pazar - 10:38Güncelleme: 28 Nisan 2019 Pazar - 10:38
Hacı adaylarına eğitim semineri

Denizli İl Müftülüğü, 2019 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına yönelik beş günlük hac eğitim semineri düzenledi.

İlki Ulu Cami’de gerçekleştirilen hac eğitim seminerine İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Hac ve Umre Kısım Şefi Ahmet Arıcı, daire personeli, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Hac ibadeti için gideceğimiz topraklarda kendimizi tamamen ibadete vererek, her anını ibadet şuuruyla değerlendirmek gerekir. Bu gayret ve şuurla yapılan ibadet inşallah haccı mebrur olacak ve hayatımızın bundan sonraki kısmında bizleri istikamet üzere kılacaktır” dedi.

Hz Peygamber’in "Kötü söz söylemeden ve büyük günah işlemeden hacceden kimse, annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız olarak (evine) döner" hadisi şerifini hacı adaylarının hiç unutmaması gerektiğini ifade eden Müftü Aşık, sözlerine şunları ilave etti:

“İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetinin kendine has meşakkati bulunduğunu ve herkese nasip olmayan bir şerefe nail olduğumuzu unutmamamız lazımdır. Hac ibadeti meşakkatli ve zor bir ibadettir. Bu ibadetin zorluğuna karşılık olarak da mükâfatını Cenab-ı Allah kat kat verecektir. Bu ibadetin en güzel şekilde ifa edilmesi için maddi ve manevi hazırlıkları en üst seviyede yapmamız gerekiyor. Hac için maddi hazırlıkların gereğini ifa ettiniz. Şimdi ise bu seminerler vesilesiyle başta sabırlı olmanın yanında, bilgimizi, tecrübemizi artırarak manevi donanımlarımızı artıracağız. Şu andan itibaren sabır konusunda kendimizi eğitelim ve kutsal yolculuğumuz esnasında sabırlı olalım. Şeytanın bizlere vereceği vesveselerden uzak durarak kendimize hakim olalım.”