3 ilçenin seçim sonuçları YSK’ya taşınıyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. 3 ilçenin seçim sonuçları YSK’ya taşınıyor

3 ilçenin seçim sonuçları YSK’ya taşınıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2019 Cumartesi - 18:02Güncelleme: 6 Nisan 2019 Cumartesi - 18:04
3 ilçenin seçim sonuçları YSK’ya taşınıyor

Denizli’nin Babadağ, Honaz ve Baklan ilçelerindeki seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu’na (TSK) taşınıyor.

Yerel seçimlerin üzerinden bir hafta geçti ama 3 ilçede seçim sonuçlar hala kesin olarak ilan edilmedi. AK Parti ve İYİ Parti’nin itirazları nedeniyle Babadağ, Honaz ve Baklan’da son sözü YSK söyleyecek.

HONAZ’DA 1 OY FARK KALDI

AK Parti’nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği Honaz’da önce CHP adayı Yüksel Kepenek’in 8 oy farkla kazandığı açıklandı. Ancak AK Parti’nin itirazı üzerine 41 sandıkta oylan yeniden sayıldı ve fark 3’e düştü. AK Parti, İlçe Seçim Kurulu’nun bu kararı üzerine İl Seçim Kurulu’na bulundu. Geçersiz oylar bir kez daka sayıldı ve seçimi Kepenek’in 1 oyla kazandığı belirtildi. AK Parti bunun üzerine itirazını YSK’ya taşıma kararı aldı.

BABADAĞ İTİRAZI KABUL GÖRMEDİ

AK Parti’nin sonuçlarına itiraz ettiği bir başka ilçe Babadağ. Bu ilçede 31 Mart’ta seçimi 17 oy farkla CHP adayı Ali Atlı’nın kazandığı açıklandı. Ancak AK Parti itiraz etti ve oylar yeniden sayıld bu kez fark 15’e düştü. AK Parti bu sonuca da itiraz için İl Seçim Kurulu’na gitti, kurul itirazı kabul etmedi. AK Parti, şimdi YSK’da sonuç arayacak.

İYİ PARTİ, BAKLAN İÇİN YSK’YA GİDECEK

İYİ part de Baklan seçim sonucunu YSK’ya taşıyor. Baklan’da Yusuf Gülever’in bin 990 oyla yeniden belediye başkanı seçildiği, rakibi İYİ Partili Hakan Orhan’ın ise bin 983 oy aldığı açıklanmıştı. İlçe ve İl Seçim kurullarınca itirazı reddedilen İYİ Parti, bu kez YSK nezdinde itirazda bulunacak.