Aydoğan: Çanakkale tarihini anlatmak müftülere mi kaldı? – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Aydoğan: Çanakkale tarihini anlatmak müftülere mi...

Aydoğan: Çanakkale tarihini anlatmak müftülere mi kaldı?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2019 Cumartesi - 17:04Güncelleme: 23 Mart 2019 Cumartesi - 17:05
Aydoğan: Çanakkale tarihini anlatmak müftülere mi kaldı?

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Aydoğan, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Müftülük ile protokol yaparak, okullarda sarıklı, sakallı ve cübbeli kişilerin Çanakkale tarihini anlatmak üzere görevlendirildiğini, kendi okulunda buna tepki göstermesi ve valiliğe bildirmesiyle bu kişinin geri çekildiğini söyledi.

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Aydoğan, düzenlediği basın toplantısıyla Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda Çanakkale tarihini müftü, vaiz ve imamlara anlattırmak istediğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda kendi yapması gereken işleri taşeron yapılara yaptırmaya başladığını, yaşanan 15 Temmuz kalkışmasından da ders çıkarılmadığını, başka tarikat ve cemaatlerin protokoller ile eğitim ortağı haline getirildiğini kaydeden Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN”

“Danıştay, hukuki ve bilimsel dayanaktan yoksun olan bu protokolleri iptal etmesine karşın, Milli Eğitim Bakanlığı yanlışında ısrar etmektedir. Bu uygulamanın bir örneği de ilimizde yaşanmıştır. Öğrenebildiğimiz kadarıyla Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında yapılan bir protokol kapsamında müftü, vaiz ve imamların okullarımızda Çanakkale tarihini anlatmaları istenmiştir. Hiçbir resmi yazı olmadan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı olmadan, hatta valilik makamının bilgisi bile yokken bu kişiler okullara gelip Çanakkale tarihini anlatacaklar. Çanakkale tarihini anlatmak müftülere mi kaldı? Herkes kendi işini yapsın. Doktor doktorluğunu, imam imamlığını yapsın, öğretmen de öğretmenliğini. Herkes kendi işini yapsın.

Okullarımızda Çanakkale Zaferini her yıl kutluyoruz, törenlerimizi yapıyoruz, derslerimizde tarih öğretmenlerimiz bu konuları sürekli anlatıyorlar. Üniversiteden uzmanlarımız gelip bu seminerlerde kendi alanlarında eğitim veriyorlar. Konunun uzmanı olmayan, pedagojik formasyonu olmayan müftü ve vaizlere mi kaldı bu iş?

“SARIKLI, CÜBBELİ KİŞİLERİN OKULLARDA İŞİ NE?”

İşin daha üzücü tarafı okullara seminer vermesi için gelen, Pamukkale İlçe Müftülüğü’nde vaiz olarak görünen Semih Keskin’in yanında sakallı, sarıklı, cüppeli bir şahıs da bulunmaktadır. Bu kişilerin bu kıyafetlerle okullarda ne işi var? Bu seminerler Orhan Abalıoğlu Meslek Lisesi’nde, Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi’nde, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde yapılmıştır.

Kendi okulum 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde bu sarıklı, sakallı, cüppeli şahıs, tepki koymam ve konuyu valilik makamına bildirmem üzerine salona alınmamış ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün emri ile okuldan uzaklaştırılmıştır.

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu protokolünü inceleyip konuyu hukuki düzeyde takip edeceğiz.
Eğitim-iş laik, çağdaş, bilimsel, karma, parasız ve kamusal eğitimi savunmaya, bu ilkelerimize aykırı olan davranışlara karşı mücadeleye yılmadan, kararlı bir şekilde devam edecektir.”