Büyükşehir sporcusu Sarp Bulut, dünya 3’üncüsü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir sporcusu Sarp Bulut, dünya 3’üncüsü

Büyükşehir sporcusu Sarp Bulut, dünya 3’üncüsü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2019 Pazartesi - 13:31Güncelleme: 4 Mart 2019 Pazartesi - 13:31
Büyükşehir sporcusu Sarp Bulut, dünya 3’üncüsü

Büyükşehir Belediyespor Kayak Takımı’ndan Sarp Bulut, 1-3 Mart tarihleri arasında düzenlenen Snowkite Dünya Kupası’nda 3'üncü oldu.

Büyükşehir Belediyespor Kayak Takımı, Uluslararası Kiteboard Federasyonu (IKA) tarafından düzenlenen Snowkite Dünya Kupası’nda mücadele etti. Erciyes Kayak Merkezi’nde 4. etabı gerçekleştirilen organizasyonda Almanya, İtalya, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Rusya, İsveç, Ukrayna ve Türkiye'den 100'e yakın sporcu mücadele etti. Büyükşehir Belediyespor Kayak Takımı da şampiyonaya 4 sporcu ile katıldı.

Dünya klasmanında gerçekleşen yarışlarda 16 yaşındaki Büyükşehir Belediyesi sporcusu Sarp Bulut, kendisinden yaşça büyük birçok yerli ve yabancı sporcuyu geride bıraktı. Snowboard kategorisinde ilk 3 içerisinde kendine yer bulan Bulut, Türk bayrağını dalgalandırdı.

ZOLAN: GURURUMUZ OLDULAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kayak takımını başarısından dolayı kutladı. Ege'nin en büyük kayak merkezi olan Denizli Kayak Merkezi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte ücretsiz kayak kursları verdiklerini ifade eden Başkan Zolan, "10 yaşından itibaren isteyen her vatandaşımıza ücretsiz kayak kursu veriyoruz. Çocuklarımız küçük yaştan itibaren kayak sporu ile tanışıyor. Daha yolun başında olmamıza rağmen sporcularımız dünya kupası organizasyonundan derece ile döndü. Bu önemli derece ilk ve son olmayacak. İnşallah kayak merkezimizde yetişen, burada çalışan sporcularımızın başarıları devam edecek" dedi.