Denizli sanayisinin duayenine son görev – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL YAŞAM
  6. /
  7. Denizli sanayisinin duayenine son görev

Denizli sanayisinin duayenine son görev

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2019 Perşembe - 12:50Güncelleme: 7 Şubat 2019 Perşembe - 14:24
Denizli sanayisinin duayenine son görev

Denizli sanayisinin duayenlerinden, Mimar Feridun Alpat, düzenlenen cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz pazartesi günü vefat eden Denizli’nin ilk mimarı, Denizli Sanayi Odası ve Ticaret Odası’nın eski başkanı, Organize Sanayi bölgesinin kurucusu Feridun Alpat için ilk tören, kurucusu olduğu Denizli Sanayi Odası’nda yapıldı.

Buradaki törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, sanayiciler ve işadamları ile ailesi katıldı. Törende, kızı Ufuk Gül Kılıç, uzun süre babasının tabutunun başından ayrılmadı.

Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllar önce aynı çatı altında Alpat ile birlikte siyaset yaptıklarını anımsatarak, “Bugün Denizli’nin büyük bir değerini uğurluyoruz. Feridun geride güzel şeyler, gök kubbede hoş sadalar bıraktı. Siyaset hırsı olmayan, tevazu doluydu ve mütevazi bir duruşu vardı. Denizli için çalıştı, Denizli için koştu ve bunları yaparken kendisini ihmal etti, ailesini ihmal etti” dedi.

Alpat’ın cenazesi daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan taşınarak Yeni Cami’ye getirildi. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.