Japonlar için Pamukkale ve Hierapolis turizm destinasyonu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. PAMUKKALE-HİERAPOLİS
  6. /
  7. Japonlar için Pamukkale ve Hierapolis turizm...

Japonlar için Pamukkale ve Hierapolis turizm destinasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2019 Pazartesi - 09:35Güncelleme: 4 Şubat 2019 Pazartesi - 09:35
Japonlar için Pamukkale ve Hierapolis turizm destinasyonu

Japonca yayın yapan Tabippo.net, Japonların Türkiye’de ziyaret etmek istedikleri yerleri listeledi. Listede, doğa harikası Pamukkale ile Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserlerle dikkati çeken Hierapolis de kendine yer buldu.

Japon Tabippo.net sitesi, Japonların Türkiye’de ziyaret etmek istediği destinasyonları listeledi. Buna göre, Japonların Türkiye'de en beğendiği ve ziyaret etmek istediği yerler arasında Pamukkale ile Hierapolis de bulunuyor.

“ETKİLEYİCİ” DENİLDİ

Pamukkale’nin güneşli bir akşam vakti ziyaret edilmesi gerektiğine dikkat çekilen listede, “Unesco Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale’de, sıcak suda manzaraya karşı ayak banyosu yapmak etkileyici” ifadesi kullanıldı.

“BİR ZAMANLAR SPA MERKEZİ”

Pamukkale travertenlerine haya veren su kaynağıyla iç içe olan Hierapolis de listede yer aldı. Roma ve Bizans döneminin izlerini taşıyan, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri Aziz St. Philippus'un mezarının da bulunduğu antik kent için, “Türkiye'nin batısındaki Pamukkale'de bulunan ‘Hierapolis’, bir zamanlar bir SPA merkezi olarak gelişmiştir. Şu anda harabelerin üzerinde yüzebileceğiniz bir yer olarak ünlüdür. Bir daire içinde yapılan tiyatro çok güzel ve geçmişte Türk refahının tarihini sembolize ediyor gibi görünüyor” denildi.

Listede, Türkiye’den Sultanahmet Camii, Kapadokya, Safranbolu, Tuz Gölü, Boğaz Gezisi (İstanbul), Dolmabahçe Sarayı, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi ve Galata Köprüsü, Göreme Açık Hava Müzesi, Truva kalıntıları, Efes Antik Kenti de bulunuyor.