Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, ildeki kapalı ve açık cezaevlerinde 4 bin 300 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu, yüksek kapasiteli yeni bir cezaevi yapımı için yer arandığını bildirdi.
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın düzenlediği basın toplantısında, Denizli’deki cezaevlerinde kaç kişinin bulunduğuyla ilgili bir soruya yanıt veren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, il genelinde 4 bin 300 hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu, Kocabaş’ta ilk yapılan D Tipi Cezaevi’nin kapasitesinin 750, aynı yerleşkede yapımı tamamlanan ikinci cezaevinin kapasitesinin ise 780 olduğunu ifade etti.
Başsavcı Yılmaz, Denizli’de 3. bir cezaevi yapımının planlandığını, bunun için uygun bir bölgede arazi arandığını da kaydetti.