Bu fuarda her şey yarı fiyatına – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Bu fuarda her şey yarı fiyatına

Bu fuarda her şey yarı fiyatına

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ağustos 2017 Perşembe - 13:09Güncelleme: 3 Ağustos 2017 Perşembe - 13:09
Bu fuarda her şey yarı fiyatına

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli’de yarın açılacak “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı”nda, tekstilden hediyelik eşyaya çok sayıda ürünün sergileneceğini, piyasaya göre yarı fiyattan ve kredi kartıyla da satış yapılacağını söyledi.

Adalet Bakanı Bilal Uçar, yarın açılacak “İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı” için Denizli’ye geldi. Önce Adalet Sarayı’nda görevine yeni başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ı ziyaret eden Uçar, “Başsavcımız, Malatya’da görevi trafik kazasında şehit olan Mustafa Alper Başsavcımız’dan görevi devralmıştı. Burada onun yokluğunda görevine başladı. Hayırlı olsun” dedi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ise, Adalet Bakan Yardımcısı Uçar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 Bu fuarda her şey yarı fiyatına

FUAR ALANINDA BASIN TOPLANTISI

Uçar, daha sonra Adalet parkı karşısında yarın açılacak İş Yurtları Ürün ve El sanatları Fuarı alanına geçerek, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İşledikleri suç nedeniyle cezaevine girenlerin cezalarını tamamladıktan sonra yeniden topluma döndüklerinde topluma kazandırılmış olmaları için çalışıldığını, iş atölyelerinin bu anlamda yararlı bir faaliyetin gerçekleşmesini sağladığını söyledi.

İşyurtları projesinin 1997 yılında 3 bin hükümlüyle başladığını ve bugün sayının 50 bine ulaştığını anlatan Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Bozkurt Acık Kadın Cezaevi’nde bir kadın hükümlünün tahliye olduktan sonra kendi işini kurmasını ve 12 kişiyi istihdam etmesini iş yurtlarının faaliyetlerine örnek gösterdi.

 Bu fuarda her şey yarı fiyatına

FUARDA YOK YOK

Yarın açılacak fuarda 37 açık cezaevinde hükümlüler tarafından üretilen ürünlerin satışa sunulacağını kaydeden Uçar, “Ürünler birinci sınıf kalitede. Fiyatı da piyasadakilerin yarı fiyatına. Denizlililer bu fırsatı kaçırmasın. Dahası kredi kartıyla da alışveriş yapılabiliyor” dedi.

ORDUYA DA ÜRETİM

Uçar, işyurtlarında orduya ve kamuya da üretim yapıldığını, Türkiye genelinde 280 iş yurdu ve büyüklü küçüklü bin 680 atölyenin faaliyet gösterdiğini, üretim yapan hükümlülere aylık 700 lira verildiğini ve sigorta primlerinin ödendiğini sözlerine ekledi.