Pamukkale Belediyesi, Hakan Mengüç’ü gençlerle buluşturdu – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi, Hakan Mengüç’ü gençlerle buluşturdu

Pamukkale Belediyesi, Hakan Mengüç’ü gençlerle buluşturdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ekim 2018 Çarşamba - 15:36Güncelleme: 24 Ekim 2018 Çarşamba - 15:36
Pamukkale Belediyesi, Hakan Mengüç’ü gençlerle buluşturdu

Pamukkale Belediyesi, düzenlediği organizasyonla Neyzen Hakan Mengüç’ü gençlerle biraraya getirdi. Pamukkale Belediyesi olarak birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini bildiren Başkan Hüseyin Gürlesin, bu kez de Neyzen Hakan Mengüç ile Denizlilileri buluşturduklarını söyledi.

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Pamukkale Gençlik Topluluğu’nun işbirliğinde gerçekleşen “Sufi Felsefesi ve Pozitif Düşünce” konulu söyleşinin konuğu Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç oldu. Mengüç ve ekibini konuk eden Gürlesin, kendilerini Pamukkale’de görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Denizli’ye daha öncede geldiğini belirten Mengüç, Denizli’nin güzel bir değişim yaşadığını, özellikle Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe’ye hayran kaldığını ifade etti. Mengüç, “Kahvaltımızı orada yaptık. Kitaplarımızı da orada imzalayacağız. Konuşan Bank’larda ki şiirler, çevresel düzenlemesi gerçekten farklı ve güzel olmuş. Emeğiniz için teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

PAÜ’DE GENÇLERLE BULUŞTU

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Başkan Hüseyin Gürlesin, belediye başkan yardımcıları, Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kent Konseyi Engelli Meclisi, Pamukkale Gençlik Topluluğu üyeleri ile üniversiteli gençlerin katıldığı söyleşide Mengüç, sufi felsefesi, pozitif düşünce, ney’in tasavvuf düşüncesindeki manası, hem bireysel hem de kadın-erkek ilişkilerinde hayata pozitif bakış açılarından bahsetti. Söyleşide ney dinletisi sunan Hakan Menüç’e bir semazen de eşlik etti.

PLAKET VERİLDİ

Söyleşi sonrasında Başkan Gürlesin, Neyzen Hakan Mengüç’e günün anısına plaket takdim etti. Gürlesin, “Sufi felsefesi ve pozitif düşünce ile bir etkinliğimizi gerçekleştirdik. Pamukkale Belediyesi olarak birçok etkinlikle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugünde çok değerli bir misafirimiz vardı. Dolu dolu geçen bir etkinliğimiz oldu. Kendisinin neyzen olması, yazar olması, sufi olmasının çok daha farklı bir anlam kattığını düşünüyorum. Denizli’nin en büyük ilçesi olmamız, dünyanın değerlerinden olan Pamukkale’nin ilçemizde olmasının bize farklı görevler yüklediğini düşünüyorum. Bu anlamda da çok değerli misafirlerimizle öğrencilerimizi, halkımızı bir araya getirmemiz gerekiyor. Bugün dolu dolu bir günü yaşadığımızı düşünüyorum. Ben kendisinin de anlattığı gibi, pozitif düşüncenin hayatımızın her anına girmesini temenni ediyorum. Hakan Mengüç’ün gönlüne yüreğine sağlık, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Söyleşinin ardından Hakan Mengüç Pamuk Kafe Üniversite&Kitap Kafe’de okurlarına “Ben Ney’im” adlı kitabını imzaladı.