Pamukkale Belediyesi, yol için yıktığı evin yerine yenisini yaptı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi, yol için yıktığı evin...

Pamukkale Belediyesi, yol için yıktığı evin yerine yenisini yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ekim 2018 Cuma - 14:59Güncelleme: 19 Ekim 2018 Cuma - 15:00
Pamukkale Belediyesi, yol için yıktığı evin yerine yenisini yaptı

Pamukkale Belediyesi, üst yapı çalışmaları sırasında yarısı açılan yolda kalan 76 yaşındaki Ayşe Karaıslı’nın evini yıkıp, yerine yenisini yaptı. Böylece yol genişletilirken, yaşlı kadın da yeni bir eve kavuşmuş oldu.

İlçe genelinde 4 mahallede 85 milyon liralık üst yapı çalışmalarına devam eden Pamukkale Belediyesi, Mahallesi 1953 Sokak’ta yarısı yolda kalan Ayşe Karaıslı’nın eviyle ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Karaıslı’nın yaşadığı 47 yıllık ve bakımsız yapı, bu çalışma kapsamında yıkıldı. Yaşlı kadının mağdur edilmemesi için de arsasına yeni bir ev yapıldı.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ayşe Karaıslı’yı yeni evinde ziyaret etti. 47 yıldır aynı yerde yaşadığını söyleyen 4 çocuk annesi Ayşe Karaıslı, “Evim sokağın ortasında kaldı. Belediye yolu yapmak için yıkmak zorunda kalacaktı. Ama bana bu yeni evi yapıp mağdur etmedi. Allah hem Pamukkale Belediyesi’nden hem de başkanımız Hüseyin Gürlesin’den razı olsun. Yeni evimde Allah sağlıkla yaşamayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Ayşe Karaıslı’nın oğlu Durmuş Ali Karaıslı ise annesinin yaşadığı evin sağlıklı koşullara sahip olmadığını belirterek, “Maddi imkansızlıklar nedeniyle evde bir çalışma yapamıyorduk. Üst yapı çalışmaları yapıldıktan sonra evin sokak ortasında kaldığı ortaya çıktı. Belediye yıkma kararı aldı. İstese yıkıp geçerdi. Ancak Başkanımız anneme bizim yapamadığımız yeni ve daha sağlıklı şartları olan evi yaptı. Harabe halindeki evimiz ise yıkılarak annemin daha iyi şartlarda yaşaması sağlanıyor. Bu konuda emeği geçen başta Başkanımız Hüseyin Gürlesin olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Annemin hayır dualarını aldılar” dedi.

“KİMSE MAĞDUR OLMADI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, 4 mahallede devam eden üst yapı çalışmalarının 85 milyon liralık bütçeyle devam ettiğini söyleyerek, “Deliktaş da bu mahallelerden biri. 1953 sokakta 47 yıllık olan bina 18. madde geçtikten sonra sokak ortasında kaldı. Mecburen bu evi yıkmak zorunda kalacaktık. İçinde yaşayan 76 yaşındaki Ayşe teyzemizin maddi durumu iyi olmadığı için biz devletin elini vatandaşımıza uzattık. Kendisine ait olan arsaya prefabrik ev yaptık. Ayşe teyze yeni evine taşındı. Şimdi eski evini yıkacağız. Bu ev yıkıldığı zaman yolun neredeyse yarısını kaplayan engel kalmış olacak. Böyle vatandaşlarımız daha rahat bir şekilde bu yolu kullanacak. Ayşe teyzemiz de daha iyi şartlara sahip olan yeni evinde yaşamaya başladı. Böylece hem mahalleli hem de Ayşe teyze mağdur olmadı. Biz Pamukkale Belediyesi olarak yapılan çalışmalarda kimsenin mağdur olmamasına özellikle dikkat ediyoruz. Buradaki durumda bunun en güzel göstergesi. Ben Ayşe teyzeye yeni evinde sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum” diye konuştu.