Üniversiteye kayıt yaptıracaklara rehberlik hizmeti – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Üniversiteye kayıt yaptıracaklara rehberlik hizmeti

Üniversiteye kayıt yaptıracaklara rehberlik hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2018 Perşembe - 13:49Güncelleme: 2 Ağustos 2018 Perşembe - 13:50
Üniversiteye kayıt yaptıracaklara rehberlik hizmeti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yükseköğrenim kurumlarına kayıt yaptıracak öğrencilere, oluşturacağı “tercih danışmanlık masaları” ile rehberlik hizmeti sunacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bundan önceki yıllarda olduğu gibi, yükseköğrenim kurumlarına girmeye hak kazanan öğrencilere rehberlik hizmeti için bu yıl da “tercih danışmanlık masaları” oluşturacaklarını, buralarda görev alacak rehber öğretmenlerce öğrencilere ve velilerine ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti verileceğini bildirdi.

Öğrenciler için 19 ilçede 54 okulda kurulacak tercih bürolarında rehber öğretmenlerin 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında öğrencilerimize tercih danışmanlığı yapacağını belirten Oğuz, şunları kaydetti:

 “Öğrencilerimizin bir üst öğretim kurumları ile ilgili isabetli tercihler yaparak gelecekleri ile ilgili en doğru kararı vermeleri hususunu çok önemsiyoruz. Bu tercih sürecinde de öğrencilerimizin uzman personelimiz tarafından danışmanlık desteğini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alma gayretindeyiz. Bu süreci en iyi şekilde yönetmek ve değerli öğrencilerimizin merkezi sınavlarda ortaya koydukları çabanın karşılığını alabilmeleri için tercih sürecinde de onların yanında olduğumuzu bildirmek istiyorum. Tercih sürecinin öğrencilerimiz ve aileleri adına en hayırlı şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum.”