Denizli’de Yetenek taramasında 2. aşama başladı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Denizli’de Yetenek taramasında 2. aşama başladı

Denizli’de Yetenek taramasında 2. aşama başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Temmuz 2018 Salı - 14:55Güncelleme: 24 Temmuz 2018 Salı - 14:55
Denizli’de Yetenek taramasında 2. aşama başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 496 öğrencinin davet edildiği yetenek taramasında ikinci aşamanın başladığını bildirdi.

Sportif yetenek taraması sonuçlarının analiz edildiği Gençlik Spor İlçe Müdürleri toplantısı yapıldı. Hizmet binasındaki toplantıya İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile şube ve ilçe müdürleri katıldı. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişiyle ilçelerde gençlerden gelen talepler masaya yatırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen sportif yetenek taramasında, Denizli’de ilk aşamada 3. sınıf öğrencisi 5 bin 448 çocuğun yeteneklerinin test edildiğini belirten İbanoğlu, elde edilen veriler ışığında 496 öğrencinin ikinci aşama için davet edildiğini, 16 Temmuz’da başlayan bu çalışmanın 14 Eylül’de tamamlanacağını kaydetti.

İlçelerde spor kültürünün aktif olarak yaşatmasını isteyen Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, başta yetenek keşfi olmak üzere, yaz okulları ve Koşabiliyorken Koş gibi projelere en başta antrenörlerin ve ilçe müdürlerinin inanması gerektiğini söyledi. Tarladaki işinden zaman ayırıp çocuğundaki yeteneğe destek olmak için koşup gelen anne-babanın gözlerindeki ışıltının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden İbanoğlu, ilçe müdürlerinden herkesin aynı duygularla hareket etmesini istedi.