Seçim kurulunda imza yoğunluğu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Seçim kurulunda imza yoğunluğu

Seçim kurulunda imza yoğunluğu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2018 Cuma - 11:43Güncelleme: 4 Mayıs 2018 Cuma - 11:43
Seçim kurulunda imza yoğunluğu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olanlara imza süreci başladı. Denizlili seçmenler, destekledikleri ismin aday olabilmesi için sabahtan itibaren seçim kuruluna gitmeye başladı. Bu nedenle seçim kurulu önünde yoğunluk oluştu.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Vecdet Öz aday oldu. Bu adaylar, 100 bin imza toplayarak başvuru yapmak için kolları sıvadı. Oy verme işlemi de bu sabahtan itibaren başladı. Seçmenler, destekledikleri isim için seçim kurullarına giderek imza vermeye başladı.

9 İLÇEDE SEÇİM KURULU YOK

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı karar gereğince seçmenler, imza verebilmek için kayıtlı oldukları seçim kuruluna gitmek zorunda. Bu nedenle Honazlı seçmenler Pamukkale, Beyağaçlı seçmenler Kale, Baklan ve Bekillili seçmenler Çal, Serinhisar ve Çamelili seçmenler Acıpayam, Güneyli seçmenler Buldan ve Babadağlı seçmenler Sarayköy ilçe seçim kurullarına gitmek zorunda.

MERKEZDE YOĞUNLUK

Kent merkezi ile Honaz’daki seçmenler, imza verebilmek için sabah saat 08.00’den itibaren Merkezefendi ve Pamukkale seçim kurullarına gelmeye başladı. Bu nedenle 29 Ekim Bulvarı’ndaki seçim kurulları önünde bir yoğunluk oluştu.

Cumhurbaşkanı adayları için imzalar 08.00-20.00 saatleri arasında verilebilecek. Seçim kurulları imza almak için cumartesi ve Pazar günü de açık olacak. İmza verme süresi 9 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek.

ÖZTÜRK: 100 BİN İMZA KISA SÜREDE TOPLANACAK

Seçmenlerle birlikte olan İYİ Parti eski İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Yasin Öztürk, “Saat 11.25 itibariyle Türkiye genelinde imza verenlerin sayısı 65 bin oldu. Bu imzaların büyük bölümü Sayın Meral Akşener için. Seçim kurulu bulunmayan ilçelerdeki seçmenler başka ilçelere gitmek zorunda bırakılıyor. Buna rağmen 100 bin imzayı kısa sürede aşacağımız görüldü” dedi.