Buldan’da öğrencilerden sokak defilesi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Buldan’da öğrencilerden sokak defilesi

Buldan’da öğrencilerden sokak defilesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2018 Çarşamba - 17:18Güncelleme: 18 Nisan 2018 Çarşamba - 17:18
Buldan’da öğrencilerden sokak defilesi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, tasarladıkları giysileri Vali Hasan Karahan’ın da izlediği sokak defilesiyle beğeniye sundu.

Vali Hasan Karahan, ilçe gezilerine Güney ve Buldan ile devam etti. Güney’de incelemelerde bulunan Karahan, Kaymakam vekili Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Halil Ayhan’dan ilçenin ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı. Muhtarlar ile de bir araya gelen Karahan, onların istek ve sorunlarını dinledi.

BULDAN’DA SOKAK DEFİLESİ

Vali Karahan’ın ikinci durağı Buldan oldu. Kaymakam Vekili Fatih Akkaya ve Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan ilçeyle ilgili bilgi alan Karahan, Buldan MYO Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından tarafından Dokumacılar Sokağı’nda sunulan Antik Dönemden Osmanlı Dönemine Kıyafet Defilesini izledi.

Defilenin ardından da restorasyonu yapılarak eğitim amaçlı olarak Buldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilen Beyler Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi. 150 yıllık Beyler Konağı, müze olarak da kullanılacak ve yöreye ait ürünler ile fotoğraflar sergilenecek.

Tripolis Antik Kenti’ne de giden Vali Hasan Karahan, burada incelemelerde bulundu ve kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.