03.10.2026, Cumartesi
14 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu

Pamukkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Anadolu ezgileri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2026 Perşembe - 15:42Güncelleme: 25 Haziran 2026 Perşembe - 15:43
Pamukkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Anadolu ezgileri

Pamukkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Bağbaşı Kültür Merkezi’nde verdiği konserde müzikseverleri Anadolu’nun en güzel ezgileriyle buluşturdu.

Resmi açılışı için gün sayan Bağbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, halk müziğinin eşsiz ezgileriyle coşan salon, tek bir ağızdan türkülere eşlik ederek birlik ve beraberlik ruhunu en üst seviyeye taşıdı.

“PAMUKKALE’Yİ SANATLA VE KÜLTÜRLE AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Konserde konuşan Ertemur, heyecanını ve gururunu şu sözlerle dile getirdi:

“Heyecanımı bağışlayın, çünkü bugün burada hep birlikte bir ilki yaşıyoruz. Koromuz ilk konserine çıktı; sevgili şefimiz Burhan Bey ve ekibi çok güzel bir hazırlık yapmış. Biliyorsunuz, burası uzun süredir atıl kalan ve yapımıyla ilgili çalışmaların sürdüğü bir yerdi. Bu kültür merkezini Denizlimize, Pamukkalemize ve siz değerli halkımıza kazandırdığımız için çok mutluyum.

Haberin DevamıReklam




Yola çıkarken ‘Burası bir kültür şehri olacak’ demiştik. Pamukkale, bugüne kadar maalesef ihmal edilmiş, kenara konulmuş bir ilçemizdi. Göreve geldiğimiz andan itibaren ‘Burayı hemen ayağa kaldıralım’ dedim. Çünkü burada yaşayan insanların buna ihtiyacı var. Kültür merkezimizin kapılarını önce spor alanlarımızla açmıştık, bugün ise sanatla taçlandırıyoruz. Burası farklı fonksiyonlarıyla tam bir kompleks haline gelecek. Bağbaşı Kültür Merkezi’mizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Pamukkale emin ellerde, her şey sizin sayenizde.”

DEV KADRODAN UNUTULMAZ PERFORMANS

“Anadolu’nun sesi, gönüllerimizin nefesi: Türkülerimiz” sloganıyla düzenlenen konserde, belediye personelinin de içinde yer aldığı 34 ses sanatçısı ve 10 kişilik saz heyetinden oluşan 44 kişilik dev kadro sahne aldı.

Şef Burhan Himmetli yönetimindeki koro, sanatçıların giydiği göz alıcı yöresel kıyafetler eşliğinde seslendirdiği 10 koro ve 7 solo eserle dinleyicilere hafızalardan silinmeyecek bir gece yaşattı. Ege’nin ve Denizli’nin asil ruhunu yansıtan zeybek türküleri ve zeybek gösterileri de geceye damga vurdu.

KORO AYAKTA ALKIŞLANDI

Başarılı performansların ardından Ertemur, koro şefi Himmetli’ye emekleri için teşekkür ederek sahnede bir plaket takdim etti. Anadolu’nun dört bir yanından derlenen türkülerle duygu dolu ve coşkulu anlar yaşayan vatandaşlar, programın sonunda koroyu ayakta alkışladı. Etkinlik, koro sanatçıları ve Ertemur’un birlikte çektirdiği anı fotoğrafı ile son buldu.