Denizli temsilcisi Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Basketbol Takımı, play-off grubunu yenilgisiz tamamlayıp Süper Lige yükseldi. Denizli’nin engelsiz yürekleri, şampiyonluk kupasını kaldırıp enst ligde mücadele etmeye hak kazandı.
Bu sezon Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde istikrarlı bir performans sergileyen “Denizli’nin Engelsiz Yürekleri” olarak anılan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Basketbol Takımı, Antalya Manavgat’ta düzenlenen Final Grubu’nda fırtına gibi esti.

Play-off grubuna KKTC Vakıflar’ı 91-81 yenerek hızlı bir giriş yapan mavi-beyazlılar, ikinci maçta Amed SK’yi 68-58’lik skorla geçerek Süper Lig biletini cebine koydu. Grubun son maçında Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nü de 76-71 mağlup eden temsilcimiz, şampiyonluk kupasına namağlup ünvanıyla uzandı.

ERTEMUR TAKIMININ YANINDA OLDU
Kritik virajda takımı yalnız bırakmayan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, mücadeleleri tribünden büyük bir heyecanla takip etti. Maç sonunda parkeye inerek sporcuların coşkusuna ortak olan Ertemur, şampiyonluk kupasını onlarla birlikte kaldırırken, bu büyük başarının mimarı olan sporculara maç sonunda tek tek şampiyonluk madalyalarını taktı.
Pamukkale Belediyespor’un elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirten Ertemur, duygularını “Sezon boyunca parkede terinin son damlasına kadar inançla mücadele eden ‘Engelsiz Yüreklerimizi’, teknik ekibimizi ve yönetimimizi yürekten kutluyorum. Biz onlara inandık, onlar da bu şehre Süper Lig gururunu yaşattı” sözleriyle dile getirdi.
Kupa töreninin ardından sporcuları soyunma odasında ziyaret eden Ertemur, şampiyonları tek tek tebrik etti. Odadaki zafer atmosferinde sporculara seslenen Ertemur, “Burada çok güzel bir başarı elde ettik, bizlere büyük bir gurur yaşattınız. Ancak kutlamalar burada bitmiyor; Pamukkale’ye geldiğinizde sizleri güzel bir sürprizle karşılayacağız” dedi.
Ertemur’un bu jestine karşılık veren sporcular ise desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ederek, “Başkanımızı tribünde görmek bizler için en büyük motivasyon kaynağı oldu. O’nun desteğini yanımızda hissetmek sahaya olan enerjimizi ve inancımızı artırdı” ifadelerini kullandı.

PAMUKKALE’NİN SESİNİ DUYURACAKLAR
Ortaya koyduğu büyük azim, sarsılmaz takım ruhuyla namağlup şampiyon olarak devler arenasına adım atan Mavi – beyazlı takım, 2026-2027 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Pamukkale’nin sesini tüm Türkiye’ye duyurmayı hedefliyor.