Denizli’nin Çameli ilçesinde, kuraklık nedeniyle suyun çekildiği Kolak Gölü eski günlerine döndü. Çameli Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğiyle yapılan çalışmalar sonucu, ilçenin simge noktalarından olan göl yeniden suyla doldu.
Kuraklık nedeniyle kuruyan ve doğal güzelliğini kaybetmeye başlayan Kolak Gölü’nü kurtarmak amacıyla Çameli Belediyesi ve DSİ ortak çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışmayla yüzeyde oluşan kil tabakası temizlenerek, gölün yeniden su tutması sağlandı.
İlçenin son dönemde etkili olan yağışların da katkısıyla Kolak Gölü yeniden suyla dolarak eski seviyesine ulaştı ve doğal güzelliğini kazandı.
Yayla turizmi açısından büyük önem taşıyan Kolak Gölü, yapılan çalışmaların ardından yeniden kamp severler ve doğa tutkunları için önemli bir cazibe merkezi haline geldi.
Kolak Gölü’nün ilçenin sembollerinden olduğunu ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Kolak Gölü ilçemiz için sembol niteliğinde bir doğa harikasıdır. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen başta DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere ve görev alan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DENİZLİ (İHA)