Üniversiteleri Denizli’de buluşturan Tiyatro Festivali – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Üniversiteleri Denizli’de buluşturan Tiyatro Festivali

Üniversiteleri Denizli’de buluşturan Tiyatro Festivali

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2018 Pazartesi - 14:18Güncelleme: 9 Nisan 2018 Pazartesi - 14:18
Üniversiteleri Denizli’de buluşturan Tiyatro Festivali

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tiyatro Toğluluğu’nun bu yıl 10’uncusunu düzenlediği ‘Tiyatro Festivali’ kampüste yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi önünden başlayan ve Gölbahçe’ye kadar devam eden kortej yürüyüşüne Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Arzu Yaren, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ankara Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi ile İstanbul Avcılar Belediye Tiyatrosu, 8 gün sürecek festivalde oyunlarını sahneleyecek. Festivalde sahnelenecek oyun sayısı 13 olarak açıklandı.

Festivalde ilk olarak bu akşam PAÜ Hayal Perdesi oyuncuları, “Simon Machard’ın Düşleri” adlı oyunu PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşturacak.

Tiyatro oyunları dışında Mahşeri Cümbüş oyuncuları ve Devlet Tiyatroları Oyuncusu Burak Şentürk ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Festival kapsamında ayrıca çeşitli eğitmen-tiyatro oyuncuları tarafından öğrenciler için atölye çalışmaları da yapılacak.