19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Okulu’dan Pamukkale’deki 11 okulda vaiz görevlendirmesine...

Okulu’dan Pamukkale’deki 11 okulda vaiz görevlendirmesine tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2026 Salı - 18:55Güncelleme: 10 Mart 2026 Salı - 18:58
Okulu’dan Pamukkale’deki 11 okulda vaiz görevlendirmesine tepki

Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Gökhan Okulu, Pamukkale’deki 11 okulda vaiz görevlendirilmesi hakkında yaptığı açıklamada, “Okullar, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlandı da bizim haberimiz mi yoktur?” dedi.

Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Gökhan Okulu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü etkinlikleri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü kapsamında Pamukkale İlçesindeki 11 okula Müftülük tarafından vaiz görevlendirilmesi yapılması hakkında açıklama yaptı.

Günün anlam ve önemine ilişkin vaiz tarafından konferans verileceğini kaydeden Okulu, şunları söyledi:

“Yapılan görevlendirmenin içeriğinde vaiz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konferans programı düzenlenecektir. Bu konferansı düzenleyecek İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yetkin öğretmen yok mu ki bu yola gidilmiştir?

Haberin DevamıReklam




Pamukkale Üniversitesi bünyesinde aynı düzeyde konferansı verecek akademisyen yok mudur? Bu programın öğretmenleri itibarsızlaştırdığı, yetersiz görüldüğü algısı ortaya çıkmıştır. Çünkü bu tür etkinlikler pedagojik formasyon gerektirir. Görevlendirilen vaizin hangi pedagojik formasyon eğitimi vardır?

Okullar, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlandı da bizim haberimiz mi yoktur? İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz. İstiklal Marşımızın, milli değerlerimizin anlatılacağı yerler okullardır. Okulların eğitim veren bireyleriyse öğretmenlerdir.”