Denizli için Meteorolojiden sarı kod ile çifte uyarı geldi. İlde hem kuvvetli sağanak yağış hem saatteki hızı 80 kilometreye kadar çıkacak fırtına bekleniyor.
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak’ı kapsayan bölgede güney ile güneybatılı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.
Fırtınanın bugün öğle saatlerinde başlayıp yarın sabah saat 09.00’a kadar etkili olabileceği bildiriliyor.
Kuvvetli rüzgar hızının saatte 50 ile 70 kilometre arasında esmesi, yer yer 80 kilometreye kadar çıkması, yüksek kesimlerde ise 90 kilometreye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.
Fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı.
Öte yandan bugün il genelinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Metrekareye 21 ile 50 kilogram arasında yağış düşebileceği kaydedilerek, su ve sel baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.