19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Üniversiteli gençler girişimcilik kampında buluştu

Üniversiteli gençler girişimcilik kampında buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ocak 2026 Pazartesi - 17:19Güncelleme: 26 Ocak 2026 Pazartesi - 17:19
Üniversiteli gençler girişimcilik kampında buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünce Denizli’de düzenlenen “Girişimcilik ve Hayat Becerileri Kampı” başladı. Çeşitli üniversitelerden öğrencilerinin katıldığı kampın açılışına katılan Vali Yavuz Selim Köşger, kamp faaliyetlerinin üretken ve güçlü nesillerin yetişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen tematik kış kamplarının adreslerinden birisi de Denizli oldu. 14 ilde 14 farklı temayla gerçekleştirilen organizasyon, Denizli’de “Girişimcilik ve Hayat Becerileri Kampı” adıyla düzenlendi.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Feride Candan, çeşitli illerden gelen öğrenciler ve davetliler katıldı.

Girişimcilik Kampı Denizli’de başladı

Denizli Gençlik ve Spor İl müdürlüğünün ev sahipliğinde 26–30 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampon açılışında konuşan Vali Köşger, girişimci ruhuyla öne çıkan Denizli’nin bu temayla tercih edilmesini son derece anlamlı bulduğunu ifade etti.

DONANIMLI GENÇLİK VURGUSU

Ülkemizin en büyük zenginliğinin donanımlı ve yetişmiş gençler olduğunu vurgulayan Köşger, teknolojiyi etkin kullanmanın tek başına yeterli olmadığını, bunun doğru karar alma, problem çözme, iş birliği, inisiyatif ve girişimci bakış açısıyla desteklenmesi gerektiğini, girişimcilik ve hayat becerilerinin teknolojiye yön veren, topluma değer katan bireyler yetiştirmenin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi.

Haberin DevamıReklam




Kampın gençlerin potansiyellerini keşfetmelerine, özgüven kazanmalarına, girişimci, üretken ve güçlü nesillerinin yetişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydeden Köşger, sözlerine şunları ilave etti:

“İçinde bulunduğumuz asırda teknolojiyi etkin biçimde kullanabilen bireyler yetiştirmek tek başına yeterli değildir. Asıl mesele bu teknolojiyi doğru karar alma, problem çözme, iş birliği, inisiyatif kullanma ve girişimci bakış açısı ile bütünleştirebilmektir. Nitekim bugün dünyada ses getiren birçok yenilik, teknolojiyi fırsata dönüştürebilen girişimci zihinler sayesinde ortaya çıkmaktadır. Yarınlarımızın mimarı gençlerimizin basit bir dijital uygulamayı toplumsal bir ihtiyaca çözüm üretecek şekilde geliştirebilmesi, hayat becerileriyle desteklenmiş bir eğitim anlayışının somut bir göstergesi olacaktır. Bu yönüyle eğitimde girişimcilik ve hayat becerileri; teknolojiye yön veren, üreten ve topluma değer katan bireyler yetiştirmenin vazgeçilmez unsurları olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Girişimcilik Kampı Denizli’de başladı

Program sonunda Vali Köşger, kendisine takdim edilen tabloyu, kampa Şırnak Silopi’den katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Ebelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Halime Kaplan’a armağan etti.

Programın ardından Valimiz Sayın Köşger, Kınıklı’da bulunan öğrenci yurdunda öğrencilerin vakit geçirdiği sosyal alanlarda incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.