03.11.2026, Salı
12 °C / 19 °C Denizli Hava Durumu

Erdoğan’dan emeklilerin ek zam beklentisine kapıları kapatan açıklama

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ocak 2026 Çarşamba - 12:55Güncelleme: 21 Ocak 2026 Çarşamba - 12:56
Erdoğan’dan emeklilerin ek zam beklentisine kapıları kapatan açıklama

Ek zam beklentisi içinde olan emeklilere kapıyı kapatan açıklama Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Emekli aylığını 20 bin liraya çıkartan kanun teklifimizin genel kurul görüşmeleri başladı. İnşallah teklifimizin bir an evvel yasalaşacağına inanıyorum” dedi.

Milyonlarca emekli Meclis’teki görüşmelerde verilecek önergeyle aylıklara ek zam beklentisi içine girmişti. Ancak bu beklentinin gerçekleşmeyeceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasıyla netleşti.

Erdoğan, emekli aylıklarına değindiği konuşmasında önce CHP’yi eleştirdi. “CHP jet sosyetesinin ne millet, ne devlet ne de emeklilerimizle ilgili bir derdi olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Kendi personeli grev yaparken tropikal adalarda keyif çatanların, belediyeleri iflasa sürükleyenlerin, şov peşinde koştuklarını benim milletim, benim emeklim gayet iyi biliyor. Aynı şekilde bizim kendisi için elimizden geleni yaptığımızı da gayet iyi biliyor” dedi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 66 LİRAYDI”

Haberin DevamıReklam




En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkaracak kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesine başladığını kaydeden Erdoğan, “İnşallah teklifimizin bir an evvel yasalaşacağına inanıyorum. Teklifin yürürlüğe girmesiyle birlikte geçen ay 16 bin 881 lira olan en düşük emekli aylığı 20 bin liraya yükselmiş olacak. Bu rakam göreve geldiğimizde sadece 66 liraydı. Dolar bazında söyleyecek olursak yalnızca 40 dolara tekabül ediyordu. Yeni düzenleme sonrasında en düşük emekli aylığı 480 dolara çıkmış olacak. Yine kasım 2002’de asgari ücret 184 liraydı, yani en düşük emekli aylığı alan bir vatandaşımız asgari ücretin sadece 3’te 1’i kadar aylık alabiliyordu. Bugün en düşük emekli aylığı asgari ücretin yüzde 70’ini aşmıştır” diye konuştu.

Erdoğan. bugüne kadar emeklileri ihmal etmediklerini, sahipsiz bırakmadıklarını, bundan sonra da bırakmayacaklarını söyleyerek, “Biz meydanlarda emeklilerimize şunu vereceğiz, bunu yapacağız diye söz verip, bugün işçisine maaş ödeyemeyenlere benzemeyiz. Biz seçim dönemlerinde halkçı ama göreve gelince rantçı olanlara da benzemeyiz” ifadelerini kullandı.