03.10.2026, Cumartesi
14 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu

Başarır: Delegelerimiz bir kişinin, Atatürk’ün önünde eğilir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2025 Pazar - 15:55Güncelleme: 12 Ekim 2025 Pazar - 15:56
Başarır: Delegelerimiz bir kişinin, Atatürk’ün önünde eğilir

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Denizli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada butlan tartışmalarına sert yanıt verdi. Başarır, delegelerin sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde eğileceğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili divan başkanlığını yaptığı Denizli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının tutuklanması, İstanbul İl Başkanlığına kayyım atanmasını ve kurultayla ilgili butlan iddialarını sert bir dille eleştirdi.

İstanbul İl Başkanlığına kayyım olarak atanan Gürsel Tekin’in görevi kabul etmesini eleştiren Başarır, “Partimizde genel sekreterlik yapmış, il başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış bir sözde arkadaşımız AK Parti yargısının bir kararıyla İstanbul’a kayyım olmayı kabul etti. İstanbul İl Başkanlığında direndik. İçeriye kim girdi? AK Parti yargısıyla Gürsel Tekin girdi” ifadelerini kullandı.

“SÜRMEYE ÇALIŞTIKLARI KARA BİZE BULAŞMAZ”

CHP’li belediye başkanlarının tutuklanmasında ortaya delil konulamadığını kaydeden Başarır, “Belediye başkanlarımız tutuklu. İki gün önce Mansur Yavaş’a soruşturma izni geldi, saçma sapan sebeplerden dolayı geldi. Oysa Ankara’yı 2 milyar lira zarara uğratan Melik Gökçek yargılanmadı. Ekrem İmamoğlu ile ilgili MASAK raporu yok, delil yok ama tutuklu. 23 yıldır yaptıkları her şeyi bize kara olarak sürmeye çalışıyorlar ama bize bulaşmaz. Neden bulaşmaz? Bülent Nuri Çavuşoğlu gibi namuslu insanlar belediye başkanı da ondan” dedi.

KUR KORUMALI MEVDUAT ELEŞTİRİSİ

Hazine ve Maliye eski Bakanı Nureddin Nebati döneminde başlatılan kur kurumalı mevduat uygulamasını da eleştiren Başarır, “Kur korumalı mevduat adı altında 2,5 trilyon lirayı bir avuç godamana dağıttın. Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin yüzde 20’si bu arkadaşlar. 1 trilyon 950 milyar lirayı bir avuç tefeciye faiz diye verdin, bütçenin yüzde 15’i arkadaşlar. Bu ülkenin köprüsünü, yolunu, havaalanını bir avuç insana verdin” diye konuştu.

Haberin DevamıReklam




“BİR TANE BARON YAKALAYABİLDİN Mİ?”

Geçtiğimiz günlerde bir grup sanatçının gözaltına alınmasına da değinen Başarır, “Ülkenin sanatçıları gözaltına alınıyor sabah 06.00’da uyuşturucu madde kullanmaktan. Sonra kan örneği alıp bırakıyorsun. 6 yıldır bir tane baron yakalayabildiniz mi? Twet atanları tutukluyorsunuz, kurşun atanları tutuklayamıyorsunuz” eleştirisini yöneltti.

“BUTLAN DEMİYOR, YAYLAN DİYOR”

CHP’ye yönelik butlan konusunda da görüşlerini dile getiren Başarır, “Partimize, kurultayımıza butlan suçlaması var. Kimse bize butlan demiyor ama Recep Tayyip Erdoğan’a haydi artık yaylan diyor. Neyin butlanı? Bu irade Atatürk’ün iradesi, onun delegeleri. Bugün seçilecek kurultay delegeleri ne benim, ne Sayın Özgür Özel’in ne de il başkanının önünde asla eğilmezler. Onlar bir kişinin önünde eğilirler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

“BİZ BİTMEYİZ, KORKMAYIZ”

Direnmeye devam edeceklerini kaydeden Başarır, “Belediye başkanlarımız tutuklu. Yarın biz de gidebiliriz, hiç sıkıntı değil. Ama şunun farkında değil Recep Tayyip Erdoğan: Biz bitmeyiz, biz eğilmeyiz, biz korkmayız. Biz misak-ı milli sınırlarımız için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, yeraltındaki kıymetli madenlerin Amerika’ya satılmaması için direneceğiz” diye konuştu.