Denizli’de ticari ve sosyal hayatın kalbi olan Bayramyeri Meydanı’na araç girişi yasaklanıyor. Araç girişini kısıtlayan uygulama Dörtçeşme Kavşağı ile Demirciler Caddesi arasında olacak. Bu bölge 1980’li yıllarda da trafiğe kapatılmış, ancak baskılar üzerine proje değiştirilerek yeniden trafiğe açılmıştı.
Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Bayramyeri’nin bir bölgesinin taşıt trafiğinden arındırılmasıyla ilgili belediye meclisi toplantısında açıklamada bulundu.
Göreve gelmelerinden sonra Bayramyeri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Bayramyeri Meydanı’nın gerçekten bir meydan havasına bürünmesi için çabamız var. Bayramyeri ve civarının tarihi ve doğal yapısına uygun keyifli bir hal alması için çaba içerisindeyiz. Bu konuda yol kat ettik. Kaldırım işgallerinin sonlandırılmasıyla belli bir noktaya getirdik. Araç parklanmasıyla ilgili sorunları çözdük. Kamuoyunun da takdirini alan motor parklanma yerleri yaptık” dedi.
ARAÇ GİREMEYECEK BÖLGE
Yeni aşamada Bayramyeri’nin bir bölgesinin araç trafiğinden arındırılacağını belirten Çavuşoğlu, “Yeni aşamada kebapçılardan sarraflara kadar olan caddeyi trafiğe kapatıyoruz. Meydanı büyütüp verimli hale getirmek istiyoruz. Daha büyük ve kalıcı meydan için çaba içerisindeyiz. Bir ay süreyle gün boyunca trafiğe kapalı olacak. Dileriz Bayramyeri, insanların rahatça gezebileceği yer haline gelir. Şehre gelenlerin gezebileceği bir yer olsun istiyoruz. İlerleyen süreçte doğru bir sonuca ulaşırsak da yeniden dizayn ederek Denizli’nin tarihiyle, dokusuyla uyumlu, kültürel zenginliklerini de içinde barındıran bir hale getireceğiz. Bunun Denizli halkının mutluluğuna ve ticari hayatına gelişimine vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.
1980’Lİ YILLARDA DA KAPATILMIŞTI
Ünlü mimar Cengiz Bektaş’ın hazırladığı projeyle Bayramyeri Meydanı’nın Sarayköy Caddesi ile Demirciler Caddesi arası 1980’li yıllarda da yayalaştırılmış, Kaleiçi Çarşısı’na giriş bir köprüyle sağlanmış, Dörtçeşme Kavşağı’ndan gelen trafik at bölümden Demirciler Caddesi’ne yönlendirilmişti.
Ancak bu proje Kaleiçi esnafının sert tepkisine yol açmış, dönemin belediye yönetimi esnaftan gelen baskılara dayanamayıp üst geçidi yıkmış, alttan geçen yolu da doldurarak bugünkü haline getirmişti.