Gezici’nin Cumhurbaşkanı Seçimi anketinde Kılıçdaroğlu önde – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Gezici’nin Cumhurbaşkanı Seçimi anketinde Kılıçdaroğlu önde

Gezici’nin Cumhurbaşkanı Seçimi anketinde Kılıçdaroğlu önde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2023 Çarşamba - 13:08Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba - 13:08
Gezici’nin Cumhurbaşkanı Seçimi anketinde Kılıçdaroğlu önde

Gezici Araştırma Şirketi, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile ilgili aralarında Denizli’nin de bulunduğu 24 ilde anket çalışması yaptı. Ankete göre, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 53,4 ile önde görünüyor.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine kilitlendi. Seçime ilişkin sıkça anket sonuçları açıklanıyor. Bu çalışmalardan birisini de Gezici Araştırma yaptı ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

24 İLDE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEYLE HAZIRLANDI

Gezici, 1-2 Nisan’da Denizli ile birlikte Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas ve Van’da 2 bin 864 kişiyle yüz yüze görüşmeyle anket çalışması gerçekleştirdi.

“HANGİ ADAYA OY VERECEKSİNİZ?” SORUSU

Anket şirketi, katılımcılara “hangi adaya oy vereceksiniz?” diye sordu. Araştırmaya katılanların yüzde 56,2'si Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçileceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 42,1 olarak açıklandı.

Kararsızların dağıtılmasından sonra Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 53,4, Erdoğan’ın oy oranı yüzde 43,2 olarak belirlendi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce diyenlerin oranı yüzde 2,1, Sinan Oğan diyenlerin oranı da yüzde 1,3 oldu.

İKİNCİ TURDA MAKAS DAHA DA AÇILIYOR

Seçimin ikinci tura kalması halinde, ankete katılanların yüzde 55,2'si Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söylerken, Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 44,8 olarak ifade edildi.