PAÜ personeli kan bağışı için gitti, birim kapalı olunca geri döndü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. PAÜ personeli kan bağışı için gitti,...

PAÜ personeli kan bağışı için gitti, birim kapalı olunca geri döndü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2023 Pazartesi - 14:31Güncelleme: 6 Şubat 2023 Pazartesi - 14:31
PAÜ personeli kan bağışı için gitti, birim kapalı olunca geri döndü

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) görevli bir grup personel, Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerinin ardından kan ihtiyacının karşılanması için kampüsteki Kızılay birimine gitti. Ancak kapalı olduğu için bağışta bulunamadılar. Açılması taleplerine ise "13 Şubat'a kadar kapalı" denilerek, en yakındaki kan alma biriminin adresi verildi.

Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerin ardından kan ihtiyacının karşılanması için çağrılar yapıldı. Bu çağrıya uyan bir grup PAÜ personeli, kampüs içindeki Kızılay Kan Alma Birimine gitti. Ancak birimin kapalı olduğunu görünce telefonla arayıp, açılma talebinde bulundular.

Bu talebe "Üniversitenin tatil olması nedeniyle kan alma birimi 13 Şubat'a kadar kapalı. En yakınınızda Forum Çamlık'ta kan alma birimi var, oraya gidebilirsiniz" yanıtı verildi.

Bu yanıta tepki gösteren PAÜ personeli, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek üzere kan alma birimine gittik. Kapalı olunca açılmasını istedik, bize adres veriyorlar. Bunu söyleyeceklerine olağanüstü bir durum yaşanıyor, gelip açsalar olmaz mı?" diye tepki gösterdi.