Budama mevsimine girilmesiyle beraber Merkezefendi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ağaç budama çalışmalarına devam ediyor. Her yıl düzenli olarak yürütülen ağaç budama çalışmalarında; kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları uzman personeller tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor.
Bu kapsamda ekipler, İlbade Mahallesi’ne giderek budama çalışmasında bulundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçede kontrollü bir şekilde budama işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çalışmaların Mart ayına kadar süreceğini dile getiren Doğan, “Budama çalışmaları yalnızca şehre görsel güzellik kazandırmak için değil ağaçların ömrünü uzatıp sağlıklı olmasını sağlamak ve hastalıklı ağaçların hastalığın yayılmasını engellemek. Kış döneminde ilçemizin sorumluluk alanlarında bulunan tüm parklar, yeşil alanlar ve yol kenarlarındaki ağaçlarda budama işlemlerini kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.