Pamukkale Belediyesinden Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik

Pamukkale Belediyesinden Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2022 Cuma - 15:59Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma - 17:36
Pamukkale Belediyesinden Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik

Pamukkale Belediyesince, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler, görme engelli bireyi anlamak için gözleri bağlanarak bastonla yürümeye çalıştı. Engelli parkurlarında yürüme engelli bir bireyi anlamak için tekerlekli sandalyeye oturan katılımcılar, konuşma engelli bireyleri anlamaları için işaret dilinde alfabeyi ve belli kelimeleri öğrendi.

 

Engellilere yönelik açılan kurslara katılan kursiyerlerin ürünlerinin de sergilendiği etkinlik hakkında konuşan Örki, her yıl engelliler gününü engelli bireylerle bir araya gelerek farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Engelli vatandaşların bütün engelleri aşabileceğini dile getiren Örki, “Esas engel sevgisizliktir, saygısızlıktır. Vücudumuzdaki engelleri bir şekilde aşabiliyoruz ama insanın gönlünde sevgiyle alakalı bir engel varsa işte o zaman gerçek engelle karşı karşıya kalınmıştır. Zihindeki engelleri aşmalıyız” dedi.

Engellerin birlikte aşılabileceğine inandıklarını belirten Örki, “Ağaç yaşken eğilir düşüncesiyle buraya öğrencilerimizi getirdik, çocuklarımıza onlar gibi yaşayan ama görmeyle, duymayla, hareket kabiliyetleriyle ilgili sorunları olan bireylerin de olduğunun farkına varmasını sağlamak. Böylelikle engelleri hep birlikte saygıyla ve sevgiyle aşabileceğimizi düşünüyoruz. Engeliyle yaşamak zorunda kalan bütün vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmaların farklılık ve farkındalık oluşturduğunu dile getiren Örki, konuşmasında şunları söyledi:

“Engelli çocuklara sahip olup da onların hayatını kolaylaştırmak için gayret eden bütün ebeveynler ile kendisi engelli olup da evlatlar yetiştiren o değerli ailelere teşekkür ediyorum. Biz şu anda dünyanın en müreffeh ülkeleri arasında yerimizi almış durumdayız. Bunda sadece sağlıklı durumda olan vatandaşların emeği değil, ciddi sayıda engelli bireyin istihdama katkı vermesi, üretime, fikre, bilime katkı vermesi de söz konusudur. Pamukkale Belediyesine baktığımızda engelliler konusunda atmış olduğumuz adımlar çok ciddi farklılıklar, farkındalıklar oluşturdu.

Şu anda spor kulübümüzün içerisinde 4 farklı branşta engellilerimize destek oluyoruz. Onlarda başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor. Onların her müsabakasına izlediğimde onlarla gurur duyuyorum. Dünyanın her tarafında özellikle spor, bilim, sanat gibi konularda başarılı olan bireylerin örnek olarak sunulması gerektiğini düşünüyorum. Bizlerde Pamukkale Belediyesi olarak bu günlere başarılı bir şekilde geldiysek bunda engelli olan personellerimizin de çok ciddi katkıları oldu. Bu vesileyle Dünya Engelliler Günü’nde, farkındalık gününde engelsizim diye dolaşan bizlerin bu konuda daha hassas olması gerektiğini ifade ediyorum.”