Sol Parti Denizli İl Başkanlığına Kamil Doğan seçildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Sol Parti Denizli İl Başkanlığına Kamil...

Sol Parti Denizli İl Başkanlığına Kamil Doğan seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2022 Pazar - 22:33Güncelleme: 2 Ekim 2022 Pazar - 22:33
Sol Parti Denizli İl Başkanlığına Kamil Doğan seçildi

Sol Parti İl Kongresi yapıldı. Kongrede, partinin Denizli il başkanlığına Avukat Kamil Doğan seçildi.

Sol Parti 2. Olağan İl Kongresi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu’nda yapıldı. Kongreye Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kongrede il başkanlığını Kamil Doğan’a devreden Orhun Çoban, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını ülkenin başından göndermek gerektiğini, bunun da ancak toplumsal örgütlü bir mücadeleyle mümkün olacağını söyledi.

Sol Parti’nin Denizli İl Başkanlığına seçilen Avukat Kamil Doğan da konuşmasında, Türkiye, tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını, ekonomik krizin, her geçen gün derinleşen yoksulluğun, yüksek enflasyonun, geçim sıkıntısının milyonlarca yurttaşın belini büktüğünü belirtti. Doğan, şunları kaydetti:

“Elektriğe doğal gaza, ev kiralarına, en temel ihtiyaç maddelerine her gün zam haberiyle uyanıyoruz. Halkımız ucuz ekmek kuyruklarında beklerken, çocuklar okullarına götürdükleri beslenme çantalarında bir kuru ekmeğe bile muhtaç bırakılıyor. Yoksulluk bir kader değil, AKP iktidarının bilerek ve isteyerek ortaya koyduğu bir tercih. Halkımızın yüzde 99’u giderek fakirleşirken müteahhitler, bankalar giderek zenginleşiyor. 20 yıllık AKP iktidarı sadece ekonomide değil eğitim sisteminden sağlığa, yargıdan bürokrasiye her alanda ülkeyi uçuruma sürükledi.”

Konuşmaların ardından seçimler gerçekleşti. Tek liste ile yapılan seçimlerde Kamil Doğan, Sol Parti’nin yeni il başkanı oldu. Yönetim kurulunda Şükrü Selçuk, Suat Coşkun, Serdar Aktaş, Ayhan Aygün ve Hakan Aydın yönetim kurulu üyeliğine seçildi.